HP voert gratis Instant Ink-abonnement toch niet af

HP Instant Ink

HP kondigde enkele maanden geleden aan dat het komaf wilde maken het zijn gratis Instant Ink-abonnement. Nu keert de printergigant zijn kar: wie het beperkte gratis aanbod gebruikte, kan daar alsnog op blijven vertrouwen.

In oktober schreven we dat HP zijn gratis Instant Ink-abonnement wilde afvoeren. Voordien konden gebruikers van een nieuwe Instant Ink-printer intekenen op een gratis formule. Daarbij mochten ze 15 pagina’s per maand afdrukken en stuurde HP kosteloos nieuwe inkt wanneer nodig. HP besliste om dat gratis aanbod vanaf deze maand af te voeren. In de plaats daarvan introduceerde de printerspecialist een nieuwe instapformule aan 99 cent per maand voor 15 afdrukken. In contrast met de gratis formule konden gebruikers wel tot 45 ongebruikte pagina’s meenemen naar toekomstige maanden.

Opnieuw gratis

Vandaag laat HP ons weten dat het van gedacht is veranderd. Gebruikers die intekenden op het gratis aanbod, kunnen daar wel van blijven genieten. HP maakt de annulering van het gratis aanbod gedaan. Wie op het moment van de aankondiging in oktober gebruikt maakte van het gratis abonnement, wordt daar opnieuw op ingeschreven. Wijzigingen aan die accounts worden zo ongedaan gemaakt.

HP claimt dat de toegift het gevolg is van feedback van klanten. De vernieuwde betaalde abonnementen blijven wel bestaan. In welke mate de verandering in strategie van HP echt is ingegeven door klanten, is onduidelijk. In deze context is het immers belangrijk om weten dat concurrent Epson eind november een concurrerend aanbod lanceerde met ReadyPrint. De prijsstrategie van Epson en HP is gelijkaardig, tenzij je het gratis abonnement in beschouwing neemt. Daarop heeft Epson momenteel geen antwoord. Het zou dus kunnen dat HP heeft geconstateerd dat de kost van het gratis abonnement voor het bedrijf opnieuw te verantwoorden is als marketingstrategie.

lees ook

HP Instant Ink review: tijd voor een printabonnement?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home