HP voert gratis Instant Ink-abonnement af

Wie een Instant Ink-compatibele printer van HP in huis haalde, kon daarbij genieten van een gratis abonnementsformule voor inkt. Die gratis dienst kost vanaf december wel geld.

HP schrapt de gratis tier van zijn Instant Ink-abonnementsdienst. Met Instant Ink voorziet HP een servicemodel voor de levering van inkt aan consumenten en kleine bedrijven. Gebruikers betalen een vast bedrag per maand en mogen daarvoor een vastgelegde hoeveelheid pagina’s afdrukken. HP zorgt er van zijn kant voor dat er altijd voldoende inkt voorradig is. Om van de dienst te genieten heb je een Instant Ink-compatibele printer nodig. Die is steeds met het internet verbonden en communiceert zo naar HP hoeveel pagina’s je al afdrukte maar ook wanneer het tijd is voor de fabrikant om nieuwe inkt op te sturen.

Om mensen te overtuigen in te tekenen op de dienst, voorzag HP een gratis tier. Wie niet meer dan 15 pagina’s per maand afdrukte, kreeg gratis nieuwe inkt wanneer de cartridges bijna leeg waren. Dat aanbod is best aantrekkelijk voor mensen die slechts heel af en toe iets afdrukken. Zeker in combinatie met een fotoprinter kan je er je voordeel uit halen. Dat gebeurde schijnbaar iets te veel, want HP maakt nu komaf met de gratis formule.

Nieuwe formules

Wie tevreden is met 15 pagina’s per maand, betaalt vanaf december maandelijks 0,99 euro. In ruil daarvoor kan je tot 45 ongebruikte pagina’s meenemen naar de volgende maanden. Verder blijft het bestaande model intact. De tier van 50 pagina’s voor 2,99 euro blijft dus ook bestaan. HP introduceert wel twee nieuwe formules. Het abonnement schaalt vanaf december tot 1.500 pagina’s voor 49,99 per maand waarbij je tot 4.500 pagina’s kan meenemen naar de volgende maand. Verder komt er een optie van 500 pagina’s voor 18,99 euro per maand.

HP zal gebruikers van de gratis tier automatisch omzetten naar het abonnement van 0,99 euro. Het stuurt daarvoor in de loop van deze maand waarschuwingen naar alle gebruikers. De exacte datum voor de overzetting lijkt afhankelijk van de vernieuwingscyclus van je abonnement. Zodra je abonnement in december vernieuwt, kom je zo in de 99 cent-formule terecht.

Het spreekt voor zich dat je het Instant Ink-abonnement ook kan opzetten als je dat niet wil betalen. Je dient er dan wel rekening mee te houden dat je Instant Ink-cartridges stoppen met werken van zodra je het abonnement opzegt, ook al zit er nog inkt in. Besef bovendien dat Instant Ink-cartridges veel voller zitten dan hun equivalenten in de winkel.

Tip: Epson lanceert ReadyPrint: een abonnementsmodel voor inkt

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home