Epson valt HP aan met lancering abonnementsdienst voor inkt

Tekst

Epson gaat HP Instant Ink achterna met de introductie van ReadyPrint. Die dienst biedt een abonnementsformule voor inkt op maat van consumenten, zelfstandigen en kleine bedrijven.

Epson introduceert ReadyPrint. Dat is een abonnementsdienst voor printer-inkt die rechtstreeks concurreert met HP Instant Ink. ReadyPrint verschijnt voor consumentenprinters met klassieke cartridges maar ook de EcoTank-modellen die van inktreservoirs gebruik maken.

De werking is identiek aan de dienst van HP. Als klant teken je in op een formule voor een maximaal aantal afdrukken per maand ,waarna de printer zelfs de inktniveau’s in het oog houdt en tijdig nieuwe inkt aan huis laat leveren. Je betaalt zo een maandelijkse kost waarna Epson je garandeert dat er te allen tijde voldoende inkt voor handen is.

Prijzen

Voor printers die met cartridges werken, voorziet Epson ReadyPrint Flex. Die formule start aan 30 pagina’s per maand voor 1,99 euro en gaat tot 100 pagina’s per maand voor 4,99 euro.

Bij ecotankprinters verschilt de kostprijs al naargelang je een abonnement voor kleurenprints of zwart-wit-afdrukken kiest. De goedkoopste versie kost 6,99 euro per maand voor 300 zwart-wit-prints, de duurste komt aan 14,99 euro per maand voor onbeperkte kleurenprints. Pagina’s die de beperking van het abonnement overschrijden kosten 3 cent bij de EcoTank en 10 cent bij de Flex-formule.

lees ook

HP Instant Ink review: tijd voor een printabonnement?

In de goedkopere formules positioneert Epson zich tussen het aanbod van HP, dat opties voor 15 pagina’s en 50 pagina’s heeft. Verder zijn prijzen gelijkaardig, zeker sinds HP zijn gratis abonnement afvoerde. De EcoTank-abonnementen zijn iets goedkoper, maar daar staat tegenover dat onze tests uitwijzen dat de afdrukkwaliteit van die toestellen zeker voor afbeeldingen iets lager ligt dan bij de traditionele cartridge-printers van HP.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home