Google verplicht 64-bit-apps in Play Store vanaf augustus 2021

Google Play Store

Google eist dat alle nieuwe apps en app-updates met native code die in de Play Store worden gepubliceerd vanaf augustus 2019 zowel een 32-bit- als 64-bit-versie hebben. Per 1 augustus 2021 krijgen gebruikers met een 64-bit-apparaat alleen nog 64-bit-apps te zien.

“We voeren geen wijzigingen door in ons beleid voor 32-bit-ondersteuning. Google Play blijft apps leveren aan 32-bit-apparaten. Deze vereiste betekent dat 32-bit-apps met native code ook een extra 64-bit-versie moeten hebben”, klinkt het in een blogpost.

Het komt niet als een verrassing. In december 2017 stelde Google app-ontwikkelaars al op de hoogte van zijn plannen. De internetreus wil met deze aanpassing apps voorzien van betere pretaties en de veiligheid ervan verbeteren. Game-ontwikkelaars die gebruik maken van Unity krijgen langer de tijd, omdat Unity pas sinds vorig jaar 64-bit-ondersteuning heeft ingeschakeld.

Uitzonderingen

Het betreft alleen apps die zijn geschreven in C- of C++, of apps met links naar native libraries van derden. Het is niet van toepassing op de apps die zijn geschreven in Java of Kotlin, omdat die sowieso al geschikt zijn voor 64-bit-apparaten.

De nieuwe regels zijn verder niet van toepassing op apps die uitsluitend voor Wear OS of Android TV zijn ontwikkeld. Dit gezien deze systemen simpelweg geen 64-bit ondersteunen. Het is ook niet van toepassing op apps die niet worden gedistribueerd naar apparaten met Android 9 Pie of hoger.

Gerelateerd: Eerste details Android Q: donker thema, meer privacy en desktopmodus

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home