Google sleutelt aan performanter bestandsbeheer in Chrome OS

Toshiba Chromebook

Chrome OS beschikt al jaren over een filemanager. Die is vooral bedoeld voor het beheer van recente downloads, niet zozeer voor het beheer van bestanden op lange termijn. Daar lijkt verandering in te komen.

De nieuwe flag ‘enable-myfiles-volume’ in Chrome OS 72 laat toe om de volledige ‘My Files’-map in een read/write-volume te veranderen. Dat betekent dat gebruikers niet langer beperkt zijn tot de downloadmap, maar nieuwe mappen kunnen aanmaken en bestanden eender waar parkeren.

De beschrijving bij de flag klinkt als volgt: “Maakt het gebruik van MyFiles als read/write-volume mogelijk. Dit moet alleen worden gebruikt voor het testen of om te proberen de vorige inhoud van Downloads te herstellen.”

Nodige aanpassing

Het lijkt erop dat Google dit nieuwe gedrag uiteindelijk als standaard wil activeren. De flag kan dan worden gebruikt om weer naar het oude systeem terug te keren. Wanneer je de flag nu inschakelt, wordt alle bestaande inhoud in de downloadmap verborgen.

De aanpassing zou alleszins langverwacht zijn. Chrome OS is al lang meer dan alleen een browser. Het OS draait vandaag ook Android- en Linux-apps, en misschien in de toekomst zelfs Windows-apps. Dat maakt een performanter bestandsbeheer wenselijk.

Voorlopig blijft de functie evenwel nog een verborgen flag in de bétaversie van Chrome OS 72, en kan ze op elk moment ook weer door Google worden verwijderd.

Gerelateerd: Chromebooks in België klaar voor exponentiële groei

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home