Google maakt Chromebooks geschikter voor zero trust-omgevingen

Google maakt geavanceerde beveiliging van Chromebooks eenvoudiger met de introductie van het Chrome Enterprise Connectors Framework.

Google wil enterprises meer tools geven om Chromebooks vlot te integreren in hun beveiligingsinfrastructuur. Daartoe lanceert het bedrijf het Chrome Enterprise Connectors Framework. Dat bestaat uit verschillende integraties met voorname beveiligingsspecialisten. Het laat enterprises toe om endpoints beter te integreren met onder andere zero trust-oplossingen.

De integraties geven beheerders de mogelijkheid om vanuit andere tools geavanceerde functies uit te voeren. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om vanuit een endpoint-beheer-suite van BlackBerry Chromebooks te wissen, of kan je malware-downloads identificeren met Splunk. De functionaliteit zelf is niet nieuw, maar ze was voordien enkel beschikbaar via de Google Admin-console.

Veiligheid troef

Google ziet de veiligheid van Chrome OS als een grote troef, ook al worden Chromebooks voornamelijk in de educatieve sector omarmt. Daarbuiten is de tractie van de toestellen toch eerder beperkt. Organisaties liggen echter steeds meer wakker van beveiliging, en Google claimt dat Chrome OS nog nooit misbruikt kon worden voor een ransomware-aanval.

Het Chrome Enterprise Connectors Framework bouwt verder op die veiligheid door integratie met bestaande tools te omarmen. In de praktijk hebben grote ondernemingen immers al beveiligingsoplossingen, dus is het logisch dat Chrome OS daar netjes mee samenspeelt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home