Google laat gebruikers apps verwijderen zonder de data te verliezen

google play store

Google pusht de Play System-update naar alle Androidgebruikers. De app zal verdwijnen om plaats te besparen maar de gebruikersgegevens blijven op het apparaat.

Google wil met de Play System-update een helpende hand bieden aan gebruikers die over weinig opslagcapaciteit beschikken. Door de app te verwijderen, maar de data te behouden, krijgt de gebruiker meer ruimte voor andere toepassingen. De update rolt vanaf deze week automatisch uit naar de Play Store, los van fabrikanten en providers.

Opslag vrijmaken

Google maakte de update bekend in het maandelijkse rapport met updates en nieuwe functies. Zo voorziet Google bugfixes maar ook verbeterde functies wat betreft Nearby Share. Als laatste in de rij nieuwe functies voor de Google Play Store staat de archieftoepassing. Die moet het mogelijk maken om meer opslag vrij te maken op de smartphone of tablet.

Concreet betekent het dat gebruikers die een bepaalde app niet gebruiken, die kunnen verwijderen zonder dat hun persoonlijke appgegevens verloren gaan. Personen die verschillende grote games spelen, kunnen dus hun progressie behouden ook al verwijderen ze tijdelijk de app van hun toestel. Wanneer ze meer dataruimte hebben en de app terug willen gebruiken, dan hoeven ze niet opnieuw van nul te hervatten.

Automatische update

De nieuwe toepassing rolt automatisch uit naar alle Androidgebruikers omdat de functie in een Play System-update zit. Dit soort updates pusht Google, los van fabrikanten en providers, naar de toestellen. Met deze automatische updates kan Google bug fixes doorvoeren en nieuwe functies toevoegen aan het Play-framework.

De uitrol vindt getrapt plaats waardoor het niet duidelijk is wanneer alle Androidtoestellen de archieffunctie ook effectief in de aanbieding zullen krijgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home