Google haalt apps die geen updates meer ontvangen uit Play Store

Google hanteert nieuwe regels om zijn Play Store overzichtelijk te maken. Apps die al lange tijd niet meer onderhouden zijn door de ontwikkelaar, moeten vertrekken.

Het is lenteschoonmaak in de Google Play Store. Google introduceert namelijk nieuwe beleidsregels die verouderde apps weghaalt.

Het beleidsplan hangt Google op aan de jaarlijkse uitgave van Android-versies. Om te voldoen aan de beleidsregels mag de app niet draaien op een API die verder dan twee Android-versies geleden werd opgezet.

Bron: Android Developers Blog

Google past de nieuwe beleidsregels toe vanaf 1 november. Tot die tijd kunnen apps die momenteel niet aan de regels zouden voldoen nog updates doorvoeren. Gebeurt dat niet, dan zal de app niet langer te vinden of te installeren zijn in de Play Store.  

Beter beveiligd

Momenteel hanteert Google dergelijke regels alleen voor nieuwe applicaties. De nieuwe set van regels is van toepassing op reeds bestaande apps.

De aankondiging legt ook uit waarom deze aanpassingen worden doorgevoerd: “Gebruikers met de nieuwste apparaten of degenen die vertrouwen op Android-updates verwachten dat alle privacy- en beveiligingsbeschermingen die Android te bieden heeft, worden benut. Door onze API-vereisten uit te breiden, worden gebruikers beschermd tegen het installeren van oudere apps die deze beveiligingen mogelijk niet hebben.”

Google kreeg in het verleden wel eens kritiek doorat schadelijke apps te lang in de Play Store aanwezig waren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home