Exact lanceert eigen RPA-tool

exact

Exact integreert robotic process automation binnen Exact Synergy. RPA moet gebruikers helpen om repetitieve handelingen te automatiseren.

Nederlandse softwarespecialist Exact rolt RPA-technologie uit binnen Exact Synergy. Klanten kunnen repetitieve handelingen via robotic process automatisation aan software aanleren. Het gaat om taken als de versturing van reminders wanneer de betalingstermijn van een factuur verstreken is, of de koppeling van facturen en bestellingen. Dergelijke taken volgen een gekend stramien waar eigenlijk geen menselijke tussenkomst voor nodig is.

Exact RPA werkt met de ERP- en CRM-systemen van Exact zelf maar is ook compatibel met alternatieven van derden. Het aanbod moet ondernemers helpen om al hun informatie automatisch als een geheel te behandelen. Exact zet de tool in de markt samen met GLM Systems, dat gespecialiseerd is in Exact-plugins.

Onduidelijk voordeel

Hoe Exact RPA zich onderscheidt van klassieke RPA-oplossingen die niet vendor-afhankelijk zijn, is onduidelijk. RPA-technologie laat je toe om een computer eenvoudige menselijke taken aan te leren, onafhankelijk van de gebruikte software. Omdat RPA via de gebruikersinterface werkt en niet via API’s, is compatibiliteit met software van derden of legacy-applicaties geen probleem. In theorie is eender welke RPA-oplossing met andere woorden in staat om te doen wat Exact RPA doet, maar lijkt het omgekeerde niet helemaal waar.

Lees ook: Het wat, waarom en wanneer van Robotic Process Automation

Los van de tool die je voorkeur geniet, is RPA een interessante oplossing. De technologie verlost werknemers van taken die vaak tijdrovend zijn, zodat je ze efficiënter kan inzetten. Bovendien is RPA relatief eenvoudig te integreren in bestaande infrastructuur.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home