Dell stopt XPS-desktop in compacte doos

Dell verfrist zijn XPS-desktop met nieuwe componenten in een nieuwe compacte behuizing.

De Dell XPS Desktop krijgt een flinke upgrade. Het toestel komt voortaan met tiende generatie cpu’s van Intel en is configureerbaar met maximaal een Intel Core i9-10900K. Dat is een 14 nm Comet Lake-cpu met tien rekenkernen en 20 threads. Het toestel is ook beschikbaar met meer bescheiden Core i5-1060OK, goed voor zes kernen en twaalf threads. AMD cpu-varianten van de XPS-desktop bestaan momenteel nog niet.

Langs de grafische kant houdt Dell zich in. Je kan de toren uitrusten met maximaal een Nvidia GeForce RTX 2070 Super of AMD RX 5700 XT. In dat geval configureert Dell het toestel met een 500 watt psu. Ga je voor lichtere componenten, dan valt de voeding terug tot 360 watt. Dat beperkt de uitbreidingsmogelijkheden van het toestel en betekent onder meer dat je er geen RTX 2080 in kwijt kan.

Compact

De Dell XPS Desktop huisvest verder tot 128 GB aan RAM en vier drivebays waarin je SSD’s of HDD’s kwijt kan. USB 3.1 Type A en C tekenen present, net als enkele USB 2-poorten voor randapparatuur. Dell voorziet ook een hoofdtelefoonaansluiting en een SD-kaartsleuf aan de voorzijde.

De fabrikant propt al de hardware in een case van 19 liter, waar de vorige editie van het toestel nog bijna 24 liter mee kreeg. De XPS Desktop is met andere woorden best compact. Dell maakt zich sterk dat de koeling desalniettemin snor zit, met een luchtdoorstroming waarbji hercirculatie geen probleem is. Extern is het meest zichtbare component daarvan het rooster voor de intake aan de voorzijde dat licht geïnspireerd lijkt op de kaasrasp van Apple.

De desktops komen binnenkort beschikbaar met een vanafprijs van 650 dollar voor het lichtste model.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home