Chrome OS gaat Android Studio ondersteunen

Toshiba Chromebook

Na jaren van geruchten is officiële ondersteuning voor Android Studio op Chrome OS eindelijk in zicht. Vanaf begin volgend jaar wordt het besturingssysteem toegevoegd aan de lijst met compatibele platformen voor de ontwikkelomgeving.

Het is vandaag al mogelijk om Android Studio op Chrome OS te gebruiken via de ondersteuning voor Linux-apps. Die functionaliteit werd eerder dit jaar op Google I/O aangekondigd en in september uitgerold naar de stabiele versie van Chrome OS. Binnenkort maakt Google de ondersteuning ook officieel.

Chrome OS verschijnt vanaf dan in de lijst met ondersteunde platformen voor Android Studio, in het gezelschap van macOS, Windows en Linux. Dat zou moeten betekenen dat bugs specifiek voor Chrome OS worden aangepakt en we mogelijk zelfs diepere integratie op Chromebooks te zien krijgen.

Zo zou Google het bijvoorbeeld mogelijk kunnen maken om applicaties rechtstreeks in Chrome OS te testen. Vandaag moeten ontwikkelaars beroep doen op een emulator of een extern Android-toestel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home