Cat B35 combineert 4G met rugged design en 30 dagen stand-by

Rugged smartphonespecialist Cat heeft een nieuwe featurephone uitgebracht voor werknemers die hun telefoon regelmatig mishandelen. De Cat B35 heeft 30 dagen stand-bytijd, 4G-connectiviteit en kan zonder problemen een val van 1,8 meter overleven.

Cat voegt een nieuwe rugged featurephone toe aan zijn line-up. De Cat B35 focust op een lange batterijduur, snelle 4G-connectiviteit en basisfunctionaliteit met apps uit de KaiStore. De telefoon draait op KaiOS, wat betekent dat je elementen zoals Google Maps, YouTube, Facebook, Twitter en zelfs de Google Assistant kan raadplegen. Er is ook een aparte KaiStore met een heleboel andere apps en spelletjes.

VoLTE & VoWiFi

De Cat B35 is IP68-waterbestendig en kan 35 minuten onder water (1,2 meter diepte) overleven. Ook schokken op een harde ondergrond zijn geen probleem. Het toestel slaagt in de valtest op beton vanop 1,8 meter hoogte. Verder is de Cat B35 resistent tegen hoge temperaturen, zout, vibraties en zand om in elke omgeving te blijven functioneren.

Cat omarmt met de B35 4G-connectiviteit. De telefoon ondersteunt VoLTE en VoWiFi. Die laatste wordt in België enkel door Orange ondersteund mits goedkeuring op hun netwerk. Telenet volgt in het zog van Orange. Proximus ondersteunt voorlopig enkel VoLTE.

Stand-bytijd

Cat claimt dat de 2.300 mAh-batterij goed is voor 12 uur bellen of 30 dagen stand-by. Het doet onmiddellijk denken aan oude toestellen van vroeger, alsook bij de nieuwe generatie featurephones die verschillende merken waaronder Nokia steeds meer promoten om je smartphone af en toe aan de kant te leggen.

Achteraan de Cat B35 zit een 2 megapixelcamera. Het apparaat heeft 4 GB intern geheugen en 512 MB RAM om het lichte KaiOS te draaien. Het toestel ondersteunt wifi en biedt de mogelijkheid om wifi-hotspots op te stellen. Bluetooth en GPS zijn ook aan boord om apps zoals Google Maps optimaal te gebruiken.

De Cat B35 is vanaf eind september beschikbaar en kost 109 euro.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home