Printen in een hybride werkomgeving: veel vereisten, veel keuze 

HP OfficeJet Pro

De printers van vandaag trekken een sprint naar verbeterde efficiëntie, productiviteit en veiligheid om mee te zijn en te beantwoorden aan de noden van de huidige hybride werkomgeving.  

Printen is nog lang niet uit de mode, integendeel. De printtechnologie ontwikkelt zich mee op het ritme van de evoluerende vereisten binnen (hybride) werkomgevingen. Die ontwikkeling heeft voornamelijk betrekking op productiviteit, efficiëntie en veiligheid. Welke printer dan precies bij jouw noden past, is vaak een moeilijke zoektocht. Hoe kies je in dit diverse landschap de juiste printer? 

Een eerste belangrijk onderscheid is voor welke doelgroep de printer bestemd is. Families, hybride werkers, kleine zelfstandigen: elke printer heeft zijn eigen kenmerken die kunnen aansluiten bij de noden van deze verschillende gebruikers. Een printer in een kleine onderneming zal er al snel anders uitzien dan een printer voor thuisgebruik. Daarbovenop komt een extra dimensie, namelijk, de thuisprinter voor professionele doeleinden. Lees: de thuiswerkplek.  

Printen voor kmo’s

Binnen de kantoormuren van kmo’s wordt er nog ijverig geprint. Kleine zelfstandigen printen per maand gemiddeld 500 pagina’s, dat is een hoeveelheid die niet iedere printer kan dragen. “In dergelijke professionele setting spreek je over andere verwachtingen en vereisten waar een printer aan moet voldoen in vergelijking met een thuisprinter. Dat is een heel ander product”, meent Tommy De Crom, Category Manager Print Benelux bij HP. Daarnaast speelt het aantal gebruikers per printer ook een belangrijke rol. In een kleine onderneming loopt dit aantal al snel op in vergelijking met een thuisprinter, wat opnieuw andere vereisten voor de printer met zich meebrengt.  

lees ook

HP experimenteert met printerverhuur voor consumenten

Printers kunnen dus niet achterblijven en dienen mee te ontwikkelen op het ritme van de noden van gebruikers om hun meerwaarde niet te verliezen. Fabrikanten spelen hier dan ook sterk op in door te vertrekken vanuit de behoefte van de gebruiker(s). Zo lanceerde HP recent een speciaal ontworpen printerreeks voor kmo’s: HP OfficeJet Pro 9100, een bedrijfsklare printer met een grote printcapaciteit, snelle en verbeterde user interface en een naadloze integratie in elk netwerk. 

Printen voor thuiswerkers

De gemiddelde thuisgebruiker print maandelijks rond de 50 tot 100 pagina’s, terwijl dit voor professionele doeleinden al snel stijgt richting 200 en meer pagina’s per maand. Dit vraagt om een ander type printer. Hybride werknemers die ook thuis een printer nodig hebben, willen dat deze een eenvoudige, veilige en betrouwbare printervaring biedt. Printers werken tegenwoordig aardig zelfstandig, waardoor diepgaande IT-kennis niet meer nodig is om een printer aan de praat te krijgen. “Zo is er het self healing-aspect waarbij de printer zelf stappen onderneemt indien het toestel bijvoorbeeld niet meer geconnecteerd is met het netwerk”, vertelt De Crom. 

HP OfficeJet Pro 8134e All-in-One printer

Daarnaast is productiviteit een belangrijk aspect van een thuisprinter voor professionele doeleinden. Werknemers die thuis werken en regelmatig printen, bijvoorbeeld contracten, presentaties of rapporten, willen dat het printen snel en vlot verloopt. HP speelt in op deze efficiëntie en productiviteit met de nieuwe reeks HP OfficeJet Pro 8100, ontworpen met de hybride werknemers voor ogen.  

Uitdagingen op security-niveau

De verschillende behoeften van gebruikers en de hybride werkplekken brengen ook nieuwe uitdagingen met zich mee op gebied van veiligheid. Hoewel een printer op het eerste gezicht een onschuldig toestel lijkt, is het een mogelijke deur die je openzet voor malafide praktijken, eenmaal het aangesloten is op een netwerk. Gelukkig bestaan er moderne sloten voor dergelijke deuren, zoals bijvoorbeeld HP Wolf Security. “Deze beveiligingslaag zorgt ervoor dat de mate van beveiliging op een optimaal niveau gehouden wordt”, aldus De Crom. 

lees ook

HP Wolf Security for Business review: goed gerief, goed verstopt

Er bestaan verschillende gradaties van deze security badge, zo is er bijvoorbeeld Wolf Security Pro. Dit bevat een extra beveiligingslaag waarbij gebruikers enkel kunnen printen met een QR-code die gelinkt is aan een persoonlijke printopdracht. Er zijn diverse segmenten binnen het Wolf Security-aanbod: hoe hoger in dat segment, hoe hoger de beveiliging.  

Beveiliging, productiviteit en gebruiksgemak zijn dus enkele van de belangrijke aspecten die een printer moet bezitten, en die door ieder type gebruiker anders worden ingevuld. De keuze voor een bepaalde printer hangt dus sterk af van jouw persoonlijke en professionele vereisten. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home