1 op 3 bedienden staan open voor carrièreswitch naar IT

job verandering salaris IT

Mooie salarissen, veelzijdigheid en werkzekerheid maken de IT-sector aantrekkelijk. Meer dan een derde (34%) van de Belgische bedienden staat hier voor open voor een overstap.

Vooral jongeren onder 34 (41%) zijn bereid om hun carrière om te gooien naar een loopbaan in de IT-sector, aldus de resultaten van het onderzoek. Maar ook voor heel wat anderen lijkt de sector een interessante optie. Meer dan een derde van rekruteringsspecialist Robert Half. 1.500 bevraagde werknemers staat open om zich om te scholen met oog op een IT-functie. 36,5 procent geeft daarnaast aan dat ze voor IT zouden kiezen, moesten ze opnieuw voor hun studiekeuze staan.

De werknemers die bereid zouden zijn om de overstap te maken, zeggen vooral dat ze dit zouden doen omwille van de mooie salarissen (47%) en voor de vele mogelijkheden die er zijn aangezien IT zo veelzijdig is (45%). Ook de werkzekerheid binnen de sector (43%) wordt vaak genoemd.

Robert Half claimt dat je als startend IT-medewerker kan rekenen op een loon rond 2.500 à 2.800 euro bruto, afhankelijk van sector, diploma’s etc. Dat bedrag kan sterk oplopen na enkele jaren ervaring. Een job in de IT biedt dus veelzijdigheid, groeikansen, werkzekerheid én een mooi loon.

Benieuwd naar de lonen van de meest populaire IT-posities? Lees dan zeker onze analyse van de Salarisgids 2023 van Robert Half.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home