Belgische Kickstarter voor dubbele schermextensie laptop na zes jaar klaar

Na zes jaar van vertragingen heeft Portabl eindelijk zijn dubbele schermextensie voor laptops klaar.

In 2015 lanceerde de Belgische start-up Portabl een Kickstarter voor de ontwikkeling van een draagbare dubbele schermuitbreiding voor laptops. Het ding klikt achterop een klassieke laptop en biedt twee extra FHD 13,3 inch-displays. Die zijn handig voor wie bijvoorbeeld onderweg extra schermruimte wenst om zijn job uit te oefenen.

Het project kon op veel bijval rekenen, maar leek al snel gedoemd. Portabl kreeg te kampen met patentproblemen, problemen met partners en vervolgens Covid-19. Kickstarterprojecten halen wel vaker de finishlijn niet, wat de argwaan alleen maar aanzwengelde.

Toch klaar

Nu is het product dan toch eindelijk klaar. Dat weet Hardware Info. De Portabl Slide kost 499 euro en verbindt met de laptop via een USB-C of USB-A-aansluiting. De uitbreiding is 2 cm dik en weegt 2 kilo. Het toestel is compatibel met Windows, macOS maar ook Ubuntu Linux en Android.

Omwille van het gewicht en het formaat is mobiliteit relatief voor de Portabl Slide. Het ding lijkt niet ideaal voor de pendeltocht op de trein naar Brussel, maar is wel geschikt voor wie geregeld een tijdelijk kantoor moet opzetten. Omdat de displays de voeding via de laptop krijgen, heb je geen extra kabels nodig.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home