AOC lanceert vier nieuwe monitoren in B3-lijn voor thuis en kantoor

Beeldschermspecialist AOC introduceert vier nieuwe monitoren in de B3-serie, gericht op thuiswerkers en kantooromgevingen.

AOC breidt zijn B3-portfolio uit met vier nieuwe monitoren. Deze nieuwe modellen, waaronder twee 23,8 inch- en twee 27 inch-monitoren, zijn uitgerust met een IPS-paneel en bieden Full HD-resolutie (1.920 x 1.080 in een 16:99-verhouding), een verversingssnelheid van 100 Hz, en een USB-C Power Delivery-poort van 65 W (voor de 24B3CF2 en de 27B3CF2). De ontwikkeling van deze monitoren weerspiegelt de inzet van AOC om te voldoen aan de veranderende eisen van zowel thuisgebruikers als zakelijke omgevingen.

De nieuwe monitoren, gaan door het leven onder de noemers AOC 24B3CF2, 24B3CA2, 27B3CF2, en 27B3CA2. Ze bevatten diverse functies die ze relevant maken voor professioneel gebruik. Denk aan connectiviteit via een USB-C 3.2 Gen 1×1-poort, die naast voeding ook ondersteuning biedt voor DisplayPort Alt-modus, en twee USB-A 3.2 Gen 1×1-poorten voor het aansluiten van randapparatuur.

AOC markeert voor deze productlijn de verversingssnelheid van 100 Hz. Dat is flink meer dan standaard 75 Hz-monitoren. De hogere verversingssnelheid zorgt voor vloeiendere bewegingen op het scherm, wat vooral opvalt bij snelle bewegingen. Wie wild met z’n muis heen en weer flitst en geregeld moet scrollen door websites of spreadsheets, ziet misschien een verschil, al is 75 Hz niet bepaald schokkerig. De vier modellen zijn ontworpen met smalle randen, wat ze volgens AOC visueel aantrekkelijker maakt in een opstellingen met meerdere monitoren.

Ergonomie

AOC zet de monitoren in de markt met een focus op gebruikscomfort. We lezen met plezier dat de 24B3CF2 en de 27B3CF2 in de hoogte verstelbaar zijn, wat belangrijk is voor een goede houding. AOC kiest net als zowat iedere schermfabrikant vandaag ook om de schermen in de markt te zetten met een fabeltje over de vermeende negatieve impact van blauw licht, waaraan dit scherm dan tegemoet zou komen. We vermelden opnieuw dat er langs de kant van de wetenschap geen enkele reden is om blauw licht te schuwen, behalve dan net voor het slapengaan, dus negeer die marketingpraat.

Deze nieuwe schermen zijn vanaf begin februari beschikbaar met adviesprijzen startend aan 160 euro incl. btw voor de 24B3CF2 tot 199 euro voor de 27B3CA2. AOC benadrukt ook de milieu-overwegingen in de verpakking door het gebruik van milieuvriendelijk, papieren vulmateriaal.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home