Asus introduceert lichtste zakelijke laptop ter wereld

asus experbook b9

Asus lanceert de ExpertBook B9 B9400. De ultrabook gericht op de zakelijke markt maakt gebruik van nieuwe Intel Tiger Lake-chips en weegt minder dan 900 gram.

Asus lanceert met de ExpertBook B9 B9400 de lichtste zakelijke laptop van het moment.  Volgens de fabrikant weegt het toestel zo’n 880 gram. De laptop heeft een schermdiagonaal van 14 inch maar erg dunne schermranden, zodat het toestel in een behuizing past die meer doet denken aan een klassieke 13 inch-laptop. De behuizing van het toestel bestaat uit magnesium, wat steeds meer de norm lijkt te worden voor zakelijke ultrabooks.

Specificaties

In de machinekamer draait een Intel Core i7-1165G7-cpu. Die Tiger Lake-chip van Intels elfde processorgeneratie heeft vier rekenkernen met een kloksnelheid tot 4,7 GHz en heeft krachtige ingebouwde grafische capaciteiten. De chip is in principe sterk genoeg om moderne computerspellen te ondersteunen, al hangt er bij dit lichte toestel veel af van de kwaliteit van de koeling die Asus implementeerde.

lees ook

Intel lanceert 11e generatie cpu’s: grafisch geweld voor ultrabooks

Verder voorziet Asus 16 GB aan RAM en een 1 TB M.2 NVMe SSD-opslag. De batterij zou 20 uur meegaan en dankzij snellaadtechnologie opnieuw voor 60 procent gevuld zijn na 39 minuten laden. Asus geeft nog mee dat het Thunderbolt 4/USB C in de laptop verwerkte, maar ook een USB A-poort en een HDMI-aansluiting. Het touchpad kan dubbel dienst doen als numeriek klavier. De uitstekende specificaties leveren de Asus ExpertBook B9 B9400 het Intel EVO-label op.

Prijs en beschikbaarheid

De laptop is volgens Asus per direct beschikbaar met een adviesprijs van 2.199 euro. De laptopspecialist deelt een lijst met retailers waar het toestel beschikbaar zou zijn, maar op het moment van dit schrijven heeft geen enkele van die winkels de laptop in aanbieding. We contacteerden Asus met de vraag voor de echte beschikbaarheid en hopen het toestel binnenkort ook zelf onder handen te nemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home