Apple wil je iPhone updaten nog voor die de winkel verlaat

Apple wil iPhones updaten voor ze verkocht zijn. Daartoe ontwikkelde het bedrijf een systeem waarmee de telefoon in de winkel opgestart en afgesloten kan worden.

Apple heeft een systeem ontwikkeld dat ervoor moet zorgen dat klanten de winkel verlaten met een iPhone die de meest recente updates aan boord heeft. Dat weet Bloomberg. De fabrikant wil daartoe telefoons updaten terwijl ze in hun verpakking in de winkel liggen. Dat is niet vanzelfsprekend, aangezien de iPhones moeten ingeschakeld worden, moeten verbinden met het internet, de update moeten downloaden en installeren en zichzelf opnieuw moeten uitschakelen, zonder dat iemand effectief aan het toestel komt.

Update-pad

Apple ontwikkelde daarvoor een speciaal toestel. Wanneer dozen met iPhones daarop worden geplaatst, zou het systeem al die zaken kunnen verzorgen zonder dat de verpakking wordt geopend. Nog dit jaar wil Apple de oplossing uitrollen naar z’n winkels. Vermoedelijk gaat het daarbij in eerste instantie om Amerikaanse winkels, al is ook een wereldwijde uitrol niet uitgesloten. Over externe verkopers wordt niets gezegd. Het is onduidelijk of zij toegang zullen krijgen tot het systeem.

Het systeem moet de aankoopervaring verbeteren. Wie bijvoorbeeld meteen een iPhone 15 kocht, kreeg die geleverd met iOS 17 want dat besturingssysteem werd er in de fabriek op geladen. Tegen de tijd dat de toestellen in de winkel lagen, was iOS 17.0.1 echter al beschikbaar. De nieuwe aanpak zorgt ervoor dat klanten meteen met hun iPhone aan de slag kunnen, en hun eerste actie niet de installatie van een update is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home