Apple neemt Britse fabrikant iPhone-chips deels over

Apple iPhone

Apple betaalt 600 miljoen dollar voor een gedeeltelijke overname van het Britse Dialog Semiconductors. De chips van Dialog worden al sinds de eerste iPhone gebruikt door Apple voor energiebeheer.

Apple krijgt in ruil voor de investering een team van zo’n 300 ingenieurs onder zijn vleugels. Het gaat om zo’n 16 procent van het personeelsbestand van Dialog, waarvan het grootste deel sowieso al aan de chips van Apple werkte. De werknemers zijn werkzaam in Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Naast de overname van het personeel neemt Apple ook een deel van de patenten over. Voor de werknemers en intellectueel eigendom betaalt het bedrijf uit Cupertino 300 miljoen euro. De resterende 300 miljoen euro is een voorafbetaling van contracten voor de levering van chips in de komende drie jaar.

Apple trekt met de overname de ontwikkeling van zijn chips steeds meer naar zich toe. Vorig jaar werd de samenwerking met chipleverancier Imagination Technologies verbroken, omdat Apple zijn eigen grafische chips zou gaan ontwikkelen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home