Apple geeft iWork-applicaties enkele nieuwe mogelijkheden

Pages, Keynote en Numbers in iWork krijgen een update. Apple brengt het softwarepakket namelijk naar versie 12.0.

In de App Store zijn nieuwe versies van Pages, Keynote en Numbers te vinden. De update zorgt voor slechts kleine vernieuwingen aan de drie applicaties.

IWork 12.0 op macOS

Op macOS kunnen iWork-gebruikers hun productiviteit verhogen door sneltoetsen. Op Pages en Numbers zijn er bijvoorbeeld knoppen om een document snel te openen of aan te maken.

Numbers voegt extra mogelijkheden toe met een knop die het toelaat een rij toe te voegen aan de boven- of onderkant van een tabel. Een andere sneltoets laat het toe een kopie van tabelcellen te nemen, waarbij formules, categorieën en verborgen waarden niet gekopieerd worden. Voor Keynote wort het mogelijk een presentatie te openen op oefenmodus of op weergavemodus.

Verder krijgen de apps nieuwe mogelijkheden toe voor VoiceOver. Tot slot wordt publiceren in Apple Books vanuit Pages kan voortaan ook met bestanden die groter zijn dan 2 GB.

IWork 12.0 op iOS

Sommige vernieuwingen voert Apple ook door op iOS. Pages kan bijvoorbeeld ook daar rekenen op de extra functies van VoiceOver en de mogelijkheid om grotere bestanden naar Apple Books te brengen. Keynote kan ook rekenen op de nieuwigheden in VoiceOver en krijgt dezelfde kopieermogelijkheden als op macOS.

Voor Numbers is er wel een verschil, de update maakt het namelijk mogelijk in te zoomen tot 400 procent. Tot slot kunnen alle drie de apps voortaan een lettergrootte kiezen tot twee decimalen na de komma op iOS.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home