‘Apple werkt toch nog aan een iPhone SE 4’

iphone se 3

Het project werd opnieuw opgestart met een OLED-scherm en 5G-modem. De iPhone SE 4 zou begin 2024 in productie gaan.

Apple-analist Ming-Chi Kuo liet eerder vorig jaar al weten dat de Apple iPhone SE 4 geschrapt was. Een groter OLED-scherm (6,1 inch) betekent hogere productiekosten, wat zou resulteren in een hogere verkoopprijs. Dat zet de positionering van de iPhone SE 4 onder druk: een (naar Apple-normen) laaggeprijsd toestel zonder de tierlantijntjes van de vlaggenschipmodellen.

Nu blijkt dat het project toch uit de koelkast wordt gehaald. De productie staat gepland voor begin 2024 met een globale release later dat jaar. Het is voorlopig nog onduidelijk of het toestel de nieuwste functies aan boord zal hebben zoals Face ID, dubbele camera’s achteraan of noodoproepen via satelliet.

Volgens Kuo krijgt de iPhone SE 4 een 5G-chip uit de stal van Apple, in tegenstelling tot Qualcomm in de huidige iPhone line-up.

Teleurstellende verkoopcijfers

Het spreekt voor zich dat we dergelijke geruchten met een fikse korrel zout moeten nemen. Ming-Chi Kuo schrijft ook dat de iPhone SE 3 onder de verwachtingen presteert en ook de verkoopcijfers van de instapmodellen van de iPhone 14 stellen teleur. Apple heeft de productie van zijn goedkopere toestellen zelfs al moeten terugschalen om meer middelen vrij te maken voor de iPhone 14 Pro-modellen.

Het is in dat opzicht logisch dat Apple twijfelt om werk te maken van de iPhone SE 4. Nu is het wachten tot Apple een officiële aankondiging lanceert in 2024. Of er komt er helemaal geen, de tijd zal het uitwijzen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home