Schrapt Apple de iPhone SE 4?

iphone se 3

In 2024 zou Apple de iPhone SE 4 lanceren met een volledig nieuw ontwerp. Die lancering wordt zeer waarschijnlijk uitgesteld, tot zelfs helemaal geschrapt.

Slecht nieuws voor wie al vol ongeduld op de iPhone SE 4 zat te wachten. De nieuwste generatie van de goedkopere iPhone-lijn zou normaal gezien zijn opwachting maken in het voorjaar van 2024, maar dat lijkt plots zeer twijfelachtig. Apple-analist Ming-Chi Kuo meent uit goede bronnen vernomen te hebben dat de iPhonebouwer overweegt de lancering van het toestel uit te stellen, of zelfs volledig te schrappen.

De plannen klonken nochtans ambitieus: de iPhone SE 4 zou een grote make-over krijgen. De fysieke homeknop zou plaats maken voor een full-screen ontwerp en mogelijk naast Touch ID ook ondersteuning voor Face ID om jezelf aan te melden. Dit nieuwe ontwerp blijkt nu het grote twistpunt te zijn.

Hogere verkoopprijs

Een groter scherm maken betekent hogere productiekosten, wat zou resulteren in een hogere verkoopprijs. Dat zet de positionering van de iPhone SE 4 onder druk: een (naar Apple-normen) laaggeprijsd toestel zonder de tierlantijntjes van de vlaggenschipmodellen. De iPhone SE die dit jaar lanceerde heb je vandaag vanaf 559 euro in de laagste configuratie (incl. btw); een iPhone 13 zou je nog altijd minstens 809 euro kosten.

Maar er spelen nog andere factoren mee. Ming-Chi Kuo schrijft ook dat de iPhone SE 3 onder de verwachtingen presteert en ook de verkoopcijfers van de instapmodellen van de iPhone 14 stellen teleur. Apple heeft de productie van zijn goedkopere toestellen zelfs al moeten terugschalen om meer middelen vrij te maken voor de iPhone 14 Pro-modellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home