Android-apps crashen op dit ogenblik, Google werkt aan een oplossing

android error

Sommige Android-apps crashen voor bepaalde gebruikers op dit ogenblik. Google heeft de fout ontdekt in Android System WebView en werkt aan een oplossing.

Android System WebView geeft Android-apps de mogelijkheid om webinhoud te tonen. Op dit ogenblik ondervindt Android problemen met deze functionaliteit, wat resulteert in een crash van de app. Google heeft in een statement aan The Verge laten weten dat het op de hoogte is van het probleem en aan een oplossing werkt.

Onder andere Gmail op Android ondervindt problemen bij sommige gebruikers. De zoekgigant adviseert daarom om de desktop interface even te gebruiken tot het probleem is opgelost. Volgens de ondersteuningsdienst van Samsung kan je het probleem ook tijdelijk mitigeren door de recentste WebView-update te verwijderen. De nodige stappen hiervoor kan je in de tweet hieronder volgen.

De zoekgigant heeft ondertussen de Google Workspace statuspagina aangepast waar gebruikers live kunnen volgen wanneer het Android-probleem is opgelost.

Update 23/03 12u: Google heeft het probleem opgelost en een nieuwe update beschikbaar gesteld. Die wordt automatisch geïnstalleerd. Wie nog problemen ervaart, kan de update ook manueel forceren. Ga naar de Play Store-app en zoek naar Android System WebView. Klik op Update om het probleem te mitigeren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home