AMD introduceert Radeon pro W5500-gpu voor workstations

AMD lanceert met de Radeon Pro W5500 en W5500M twee grafische kaarten gericht op traditionele en mobiele workstations.

AMD pakt uit met twee nieuwe grafische kaarten voor professionals. De Radeon Pro W5500 is een gpu voor desktop-workstations, terwijl variant W5500M bedoeld is voor mobiele exemplaren. De grafische kaarten zijn gebaseerd op AMD’s recentste RDNA-architectuur en worden gebakken op 7 nm.

De Radeon Pro W5500 heeft 22 compute units aan boord en is voorzien van 8 GB aan GDDR6-geheugen met een bandbreedte van 224 GBps over een 128 bit-interface. De kaart heeft een TDP van 125 watt en klokt af op 5,35 Tflops aan rekenkracht. Volgens AMD kan de chip vier 4K-schermen of één 8K-scherm aandrijven aan 60 Hz. De specificaties van de Radeon Pro W5500M zijn grotendeels gelijk, al is de chip iets lichter met een rekenkracht van 4,79 Tflops. Dat komt omdat de gpu slechtst 4 GB aan geheugen aan boord heeft, gecombineerd met een TDP van 85 watt.

Zuiniger en sneller

AMD zet de Radeon Pro W5500 kaart zelf tegenover de P2200 van Nvidia en claimt dat de chip dankzij de architectuur 32 procent minder stroom verbruikt dan de concurrent voor een identieke solidworks-workload. In bepaalde iteraties van de Specperfview 13-benchmark gefocust op multitasking zou AMD’s chip het dan weer tot tien keer beter doen.

De gpu’s zijn uiteraard ISV-gecertifieerd en komen met software die het eenvoudiger maakt om ze vanop afstand optimaal te benutten, onder andere via Citrix Virtual Apps en Microsoft Remote Desktop.

De W5500 moet binnen enkele dagen beschikbaar komen en krijgt een adviesprijs van 399 dollar mee. De mobiele variant vind je vanaf de lente terug in workstations van verschillende OEM’s.

Lees ook: AMD imponeert met 7 nm-laptopprocessors en 64 core-desktopchip

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home