AI komt naar Vimeo

Online videoplatform Vimeo voegt verschillende AI-bewerkingstools toe.

Het videoplatform Vimeo lanceert binnenkort een aantal bewerkingstools die werken met kunstmatige intelligentie.

Nieuwe tools

Zo is er een nieuwe scriptgenerator. Die gebruikt generatieve AI – vooral van OpenAI –  om een videoscript te genereren, gebaseerd op enkel een korte beschrijving, wat sleutelwoorden en de gewenste lengte.

Wie dat wil, kan meteen video opnemen en zijn of haar tekst aflezen op een ingebouwde teleprompter. Die kan de tekstdisplay aanpassen met andere fonts en tempo’s.

De AI-bewerkingstool is tekst-based. Deze functie kan video bewerken door lange pauzes of ongewenste tussenvoegsels als ‘euh’ te herkennen en verwijderen.

Voor wie en wat

Het grootste doelpubliek voor de AI-tools bestaat uit mensen met een absolute basiskennis van video. Werknemers of verantwoordelijken die noch de tijd noch de skills hebben om zelf filmpjes te bewerken. De bedoeling is dat video zo efficiënter wordt voor iedereen.

De nieuwe functies kunnen dienen voor snelle reels met hoogtepunten, clips voor online events of meetings en om quote-clips voor marketingdoeleinden te produceren.

lees ook

Adobe Express versterkt met generatieve AI

Bedrijfsvisie

Vimeo wil niet worden gezien als alleen entertainment, maar wil professionele bedrijven bijstaan in hun videocommunicatie.

Het is niet de eerste keer dat het platform AI introduceert. In 2019 nam het al Magisto over, een Amerikaans bedrijf dat kunstmatige intelligentie ontwikkelt voor videobewerking. Vimeo’s creatietool is gebaseerd op de structuur van Magisto.

Na deze nieuwe functies gaf Vimeo al te kennen verder in te zetten op AI in videobewerking.

Deze nieuwe tools zijn in elk geval beschikbaar vanaf 17 juli in Vimeo’s Standard-pakket van 240 dollar per maand.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home