Orange en Sharp testen 8K-video over 5G op Roland Garros

roland garros camera
-

Het gaat om een wereldwijde primeur volgens Orange en Sharp. Gedurende de volledige 15 dagen van het tornooi worden alle matchen op de hoofdtribune opgenomen met 8K-camera’s en doorgestuurd naar tv’s en smartphones dankzij 5G.

In het vernieuwde Philippe-Chatrier, de hoofdtribune van Roland Garros, vindt gedurende het hele tornooi een 5G-test plaats met 8K-camera’s. Parijs wil deze test gebruiken om zich klaar te stomen wanneer de Olympische Spelen in 2024 in de hoofdstad landen.

In het stadion zelf zijn er twee speciale showrooms opgesteld waar bezoekers (op aanvraag) de 8K-demonstraties kunnen bekijken. Wij kunnen de beelden via 8K bewonderen op een 8K-compatibele televisie en op een Oppo smartphone die 5G-compatibel is. Het spreekt voor zich dat de smartphone zelf geen 8K-scherm aan boord heeft. Het toestel gebruikt wel de 5G-connectiviteit.

Mixed Reality

Naast de testruimte gebruikt de newsroom van France Télévision 5G-broadcastcapaciteiten door in Full HD te filmen met mobiele camera’s. Het gebruikt daarvoor opnieuw Oppo, een van de hoofdsponsors van het sportevenement.

 

 

Orange test de komende dagen tijdens het tornooi ook diverse mixed reality-ervaringen dankzij Magic Leap One-headsets. Hiermee kunnen bezoekers geanimeerde geprojecteerde beelden bekijken, gesynchroniseerd met het liveverslag van de match. Bezoekers kunnen ook interageren met de geprojecteerde beelden en die ronddraaien om alles in detail te bekijken.

Orange test de 5G-omgeving enkel in het stadion Philippe-Chatrier, niet over de hele Roland Garros-site. Zowel Oppo, Orange als Sharp waren schaars in het delen van details rond de installatie. Het opdoen van ervaring staat voorop om in de toekomst 8K-uitzendingen op 5G te optimaliseren.

Gerelateerd: De toekomst van 5G: hoe ver staan we vandaag?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home