Intel noteert sterke groei dankzij datacenterafdeling

Intel heeft het derde kwartaal van 2019 een omzet geboekt die 19 procent hoger ligt dan het voorgaande kwartaal. Ondanks productieproblemen, waardoor de chipfabrikant met moeite aan de vraag kon beantwoorden, scoorde het boven verwachting.

Zo verwachtte Wall Street dat Intel voor niet-GAAP-inkomsten 1,15 dollar per aandeel op een omzet van 18,4 miljard dollar zou rapporteren. De chipgigant rapporteerde uiteindelijk een omzet van 19,2 miljard dollar en 1,38 dollar per aandeel, waarbij de netto-inkomsten 6,4 miljard dollar betreffen.

Anders dan AMD, dat eerder deze week teleurstellende kwartaalcijfers naar buiten bracht, blijft Intel winst boeken. Dat heeft het vooral te danken aan zijn datacenterafdeling, die een steeds sterkere rol speelt als infrastructuurleverancier aan cloudproviders.

Zo steeg de omzet voor zakelijk geheugen met 21 procent vergeleken met 2017 en behaalde de afdeling Internet of Things (IoT) het derde kwartaal van 2018 een omzet van 919 miljoen dollar. Een stijging van 8 procent.

Jaaromzet bijgesteld

“We hebben een groter aandeel in een grotere, algeheel beschikbare markt, waardoor we een hefboomeffect hebben, terwijl we onze R&D-investeringen verhogen en aantrekkelijke rendementen opleveren. Onze stelling is dat de enorme groei van gegevens over de hele wereld de vraag naar analyse, opslag en het delen van gegevens zal vergroten”, aldus Bob Swan, cfo en interim ceo van Intel.

Swan laat weten dat de verwachtingen voor de jaaromzet van 2018 inmiddels zijn bijgesteld en ruim 6 miljard dollar hoger uitvallen dan zoals eerder voorspeld in januari.

“In het vierde kwartaal blijven we gefocust op de uitdaging om de marktvraag naar Intel-producten te beantwoorden om zo de groei van onze klanten te ondersteunen. We verwachten dat 2018 opnieuw een recordjaar zal worden voor Intel. Onze transformatie positioneert ons om marktaandeel te winnen in een markt met een totale waarde van 300 miljard dollar.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home