FOD Justitie krijgt netwerkboost om meer cases op afstand te behandelen

netwerk switch aws

Netwerkbedrijf Extreme Networks en securityprovider Orange Cyberdefense hebben de netwerkinfrastructuur van de Federale Overheidsdienst Justitie een flinke upgrade gegeven. Resultaat is een verbinding die 20x sneller is om meer zaken op afstand te laten plaatsvinden.

Het nieuwe netwerk biedt in 240 justitiegebouwen een wifi-verbinding die twintig keer sneller is dan de vorige installatie. Hiermee komt de digitalisering van de services van het justitiesysteem beter uit de verf. Dankzij de netwerkboost kunnen er meer rechtszittingen en gevangenisbezoeken op afstand worden gehouden.

Volgens Extreme Networks kunnen 23.000 werknemers en duizenden gebruikers, waaronder burgers en politie, veilig informatie delen en toegang krijgen tot kritische applicaties om zo de operationele efficiëntie te verhogen. Orange Cyberdefense is verantwoordelijk voor de security-implementatie die menselijke fouten moet voorkomen en verkeersstromen waar nodig te scheiden.

Gamechanger voor FOD Justitie

Jimmy De Laet, ICT-directeur bij FOD Justitie, benadrukt dat een veilige en snelle digitalisering van het justitiële systeem al langer een doelstelling is van de Belgische overheid. “Ons nieuwe netwerk is echt een gamechanger voor de manier waarop ons justitiële systeem opereert.”

Henk Bretveld, country manager Benelux bij Extreme Networks: “Van het bereiken van betere security tot het leveren van twintig keer snellere verbinding in al zijn 240 gebouwen, de FOD heeft nu een geavanceerd, betrouwbaar en toekomstbestendig netwerk dat klaar is om het Belgische justitiële systeem zo effectief en efficiënt mogelijk te maken.”

Emmanuel David, technisch directeur bij Orange Cyberdefence België benadrukt dat laatste. “In elk digitaliseringsproject is het essentieel om ervoor te zorgen dat het netwerk zelf niet alleen betrouwbare verbinding biedt, maar ook veerkracht tegen elke mogelijke securitydreiging.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home