Belgische leidinggevenden zien bedrijfsgroei vertragen door verouderd netwerk

Zeventig procent van de leidinggevenden wereldwijd merkt op dat de aanwezige netwerken hun bedrijfsgroei vertragen. In België is de situatie nog erger en geeft bijna negen op de tien aan met dit probleem te worden geconfronteerd. Dat blijkt uit een studie van NTT.

Het nieuwe 2022 Global Network-rapport van NTT toont de nood van bedrijven aan netwerkmodernisering. Binnen België blijkt de nood zelfs hoger dan in de hele wereld. De perceptie zit alvast goed, 95 procent van de leidinggevenden in ons land gaat akkoord met de stelling dat netwerken één van de bepalende factoren is voor business-groei.

lees ook

Connectiviteit als kraantjeswater: hoe Aruba het netwerk van de toekomst vormgeeft

Moderniseren voor werknemerservaring

Alleen de volwassenheid van het netwerk zelf loopt dus nog achter. Belgische leidinggevenden vinden modernisering belangrijk voor de werknemerservaring (veertig procent), het hybride werken te ondersteunen (32 procent) en de cloudnative-platformen te ondersteunen (32 procent).

“De werknemerservaring en het hybride werken gaan hand in hand. Alleen meet het eerste de ervaring van de werknemer, terwijl het bij hybride werken gewoon gaat over de technologie die thuiswerken mogelijk maakt”, duidt Amit Dhingra, Executive VP van Network Services bij NTT.

Modernisering voor betere bescherming tegen cyberaanvallen, is voor de ondervraagden Belgen de vierde reden. Wereldwijd duidt het grootste deel van de participanten wel cybersecurity aan als de belangrijkste reden om te moderniseren.

Network-as-a-service

Om de staat van het netwerk optimaal te houden en goed te beheren, verkiest negentig procent van de leidinggevenden een network-as-a-service-model. De flexibiliteit met het opschalen en verkleinen al naargelang de noden, wordt aangeduid als grootste voordeel van dit model.

Dhingra wijst nog op belangrijke factoren die leidinggevenden beter in het achterhoofd houden wanneer zij uitkijken naar een netwerkserviceprovider. “Ondernemingen moeten rekening houden met beveiliging, vaardigheden, schaalbaarheid, private 5G en gedefinieerde softwarenetwerken.”

Aan het onderzoek van NTT namen meer dan 1.300 relevante leidinggevenden uit 21 landen deel. Voor België stond de teller op vijfenzeventig participanten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home