Cisco ThousandEyes krijgt nog meer ogen

thousandeyes
Beeld gemaakt met Shutterstock AI Image Generator

Dankzij de overname van de routertelemetrie van SamKnows, kan Cisco via ThousandEyes nu ook bij thuiswerkers een oogje in het zeil houden.

Cisco kondigt met een persbericht de overname van SamKnows aan, een netwerkbedrijf gevestigd in Londen. Het bedrijf is gespecialiseerd in telemetrie-oplossingen die worden geïnstalleerd op routers, om vanop afstand de staat van een netwerk op te volgen. Cisco vertrouwt de opvoeding van zijn jongste dochter toe aan ThousandEyes, dat sinds 2020 onderdeel is van het portfolio.

Hybride werken is anno 2023 bij veel bedrijven ingeburgerd, maar om het te doen werken dient iedere werknemer een performante internetverbinding hebben, waar die ook zit. Bedrijven kunnen het heft in handen nemen en werknemers een eigen (beveiligde) router bezorgen, maar dan nog hangt de verbindingssterkte af van heel wat factoren. Die kunnen via ThousandEyes opgevolgd worden.

lees ook

Internet thuis: een router van je provider of een eigen router?

Dankzij de toevoeging van SamKnows krijgen werkgevers via ThousandEyes meer zicht op het netwerk van werknemers thuis. Zaken als de verbindingssnelheid, latency, pakketverlies en jitter kunnen allemaal vanop afstand worden opgevolgd. Wijzen de metingen op onregelmatigheden op het netwerk, dan kunnen problemen sneller geïsoleerd en opgelost worden.

Accedian

De zomersolden mogen dan pas dit weekend beginnen, maar Cisco is nu al actief aan het shoppen. Vorige week kondigde Cisco al aan het Canadese bedrijf Accedian te willen overnemen. Dit bedrijf zal worden ingepast binnen de datacentertak van Cisco, maar hoofd van de netwerkafdeling Jonathan Davidson is van mening dat Accedian ook een nuttige versterking voor ThousandEyes kan zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home