Dell omarmt verticale markten met IoT-edge-aanbod

dell

Op Dell Technologies World zet Dell sterk in op de edge. De focus ligt op verticale markten, waarvoor de technologiereus gespecialiseerde oplossingen voorziet.

Dell lanceert twee nieuwe oplossingen gericht op de edge tijdens zijn digitale Dell Technologies World-conferentie. “We leggen een grote focus op Edge”, zegt Arnaud Bacros, General Manager België en Luxemburg bij Dell Technologies. “Onder andere dankzij 5G ontstaat er de mogelijkheid om vlot data te verzamelen van de edge. Heel veel bedrijven beseffen dat ze toegevoegde waarde kunnen creëren door data te verzamelen en te analyseren. Daarom is de edge en innovatie met data een prioriteit van Dell voor 2021.”

Streaming Platform en Manufacturing Edge

Die prioriteit neemt de vorm aan van twee nieuwigheden. Eerst en vooral introduceert Dell het Streaming Data Platform. Dat combineert technologie van Dell voor data-ingestie en analyse. “Het idee erachter is om een soort van databroker te zijn tussen het core-netwerk, de edge en de publieke cloud”, zegt Bacros. Het platform combineerd hardware, software en connectiviteit. “Het gaat om een fysiek toestel bij de klant dat via bijvoorbeeld een 5G-netwerk verbonden is.” Het platform brengt realtime analytics naar de netwerk-edge. De data die verzameld wordt door de toestellen, komt eerst in een cache terecht waar meteen de eerste analyse plaatsvindt.

Vervolgens is er de Manufacturing Edge Solution. Dat is een oplossing die Dell uitwerkte samen met partner PTC. “Het Streaming Platform is één stuk”, legt Bacros uit. “Dat is relevant voor heel veel business cases. We merken echter dat er veel vraag is naar marktspecifieke oplossingen.” De Manufacturing Edge Solution is zoals de naam suggereert volledig gericht op maakbedrijven. Dell wil (aspirant) slimme fabrieken uitrusten met hardware die gelinkt is met de cloud of de Apex Clouddienst van Dell zelf. In tandem met PTC voorziet Dell dan de juiste software waarmee organisaties in de fabriek aan de slag kunnen. “De oplossing heeft veel AI en ML ingebouwd”, voegt Bacros nog toe.

Steeds verticaler

Het valt de General Manager op dat 5G en edge-oplossingen vrijwel altijd industrie-gerelateerd zijn. Oplossingen die daarop inzetten, zijn per definitie verticaal georiënteerd. “We komen echt in de core business van de klant terecht. De evolutie van edge zorgt ervoor dat we ons ook als bedrijf steeds meer specialiseren.” Samenwerkingen zoals met PTC moeten de techreus daarbij bijstaan.

Het Streaming Platform is per direct beschikbaar met abonnementsmodellen met een duur van één of drie jaar. De Manufacturing Edge Solution komt in de tweede helft van dit jaar naar de markt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home