Western Digital lanceert draagbare opslagserver voor afgelegen locaties

Western Digital toont de Ultrastar Transporter: een volwaardige opslagserver met een maximale capaciteit van 368 TB, voorzien van een case en een handvat voor eenvoudig transport.

Western Digital lanceert de Ultrastar Transporter. Dat is een opslagserver met ruimte voor 368 TB aan NVMe-flash-opslag, bijgestaan door een 12-core-processor. Het ding komt uitgerust met een transportkoffer met wieltjes en een handvat, en weegt minder dan 15 kg. Hoewel de server bedoeld is om in een rack te functioneren, is mobiliteit het hoofdkenmerk van het toestel.

WD richt zich met de Ultrastar Transporter immers op organisaties die veel en krachtige opslag nodig hebben op afgelegen locaties. Denk daarbij aan onderzoekers maar ook militairen. De server ondersteunt de opslagnoden op locatie, en is in één klap geschikt om data opnieuw naar de bewoonde wereld te verhuizen wanneer de nodige connectiviteit daarvoor niet beschikbaar is.

Eenvoudiger dan het internet

Honderden terabytes aan data over het internet versluizen, is zelden een heel praktische optie. Daarom denkt WD ook aan cloudproviders voor deze oplossing. De Ultrastar Transporter is geschikt om data van een on-premises locatie op te halen en naar het datacenter te brengen voor een eerste synchronisatie. Vergezocht is dat niet: alle grote cloudpoviders hebben dergelijke oplossingen al in het portfolio. AWS is zelfs bereid een vrachtwagen te sturen om je data op te halen.

WD rust de server nog uit met twee 200 GbE-poorten en laat weten dat het toestel in overeenstemming is met FIPS 140-2. Een TPM 2.0-chips is ook aanwezig. De fabrikant biedt drie jaar garantie, maar deelt geen adviesprijzen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home