Cisco onthult nieuwe cloudtools en legt focus op edge en ThousandEyes WAN Insights

Cisco

Op de eerste fysieke versie van Cisco Live sinds de pandemie gaat er veel aandacht naar cloud management, edge en het voorspellen van prestaties.

Cisco onhult onder andere nieuwe cloudtools om het beheer te vereenvoudigen binnen Meraki, Catalyst en Nexus productlijnen. Zo kan je met Cloud Management voor Cisco Catalyst voortaan Meraki Cloud integreren in bestaande Catalyst-installaties.

Het nieuwe Cisco Nexus Cloud SaaS-aanbod biedt dan weer extra eenvoud voor IT-teams. Hiermee kunnen ze handig cloudnetwerken uitrollen, beheren en uitvoeren. Na de zomer is deze oplossing beschikbaar voor alle klanten.

ThousandEyes krijgt er ook een functie bij waarmee het IT-teams pro-actief waarschuwt rond potentiële problemen voordat ze effectief gebeuren. Onder de noemer ThousandEyes WAN Insights biedt Cisco ook policy-aanbevelingen en andere optimalisaties om je netwerk topfit te houden. De nieuwe functie is binnenkort verkrijgbaar voor SD-WAN-klanten.

Tot slot krijgt ook de edge de nodige aandacht. Cisco onthulde eerder op de RSA Conference zijn Secure Access Service Edge-aanbod. Onder de naam Cisco+ Secure Connect Now krijgen klanten in een as-a-service-formule een SASE-product dat je snel kan uitrollen en eenvoudig kan beheren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home