Cisco rondt overname van Splunk af voor 28 miljard dollar

Cisco Splunk overname

Een half jaar na de aankondiging is de overname van Splunk door Cisco officieel afgerond. Splunk wordt helemaal door Cisco opgeslokt.

Splunk is vanaf nu officieel onderdeel geworden van Cisco. Eind september 2023 haalde Cisco 28 miljard dollar boven om de dataverwerkingsspecialist in te lijven. Nu is alles in orde. Cisco CEO Chuck Robbins en nieuwbakken Cisco VP en GM Splunk Gary Steele hebben een plan uit de doeken gedaan hoe ze Splunk in Cisco zullen integreren de komende periode.

Het duo spreekt over een plan om de SIEM-oplossing van Splunk te bundelen in het SOAR-platform van Cisco dat focust op analytics uit cloud, netwerk en endpoint. Verder op de agenda staat ook een multicloud obervatieplatform.

Uiteraard is AI ook onderdeel van hun plan. “Om echt te profiteren van de voordelen van AI, hebben organisaties de infrastructuur nodig om het aan te drijven, de gegevens om het te ontwikkelen, een beveiligingsplatform om het te beschermen en een waarnemingsplatform om het in realtime te monitoren en te beheren. Met onze gecombineerde oplossingen en diensten kunnen we ervoor zorgen dat onze klanten goed gepositioneerd zijn om te winnen in het tijdperk van AI.”

Nog een onderdeel waar het duo op hamert: “We willen onze klanten flexibiliteit en keuze bieden in de manier waarop ze toegang krijgen tot hun data en deze kunnen inzetten in elke on-prem, hybride of multi-cloud omgeving.  We zullen nieuwe innovaties stimuleren met een uniform dataplatform dat applicatie-, fraude-, netwerk-, multi-cloud-, beveiligings-, gebruikers- en andere databronnen integreert om cyber-, technische en bedrijfsrisico’s in het hele portfolio aan te pakken.”

“Daarnaast zullen we doorgaan met ons uitgebreide gebruik van, ondersteuning voor en bijdragen aan de open source gemeenschap, zoals OpenTelemetry, eBPF en meer.”

Beide partijen hebben er alvast zin in. Het enige detail dat we missen in de aankondiging, is een specifieke tijdlijn. Voorlopig is het afwachten tot er concretere details worden bekend gemaakt de komende maanden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home