Cisco lanceert Identity Intelligence voor betere beveiliging IT-omgevingen

Cisco lanceert Identity Intelligence. Dat is een oplossing die samenwerkt met bestaande identiteitssoplossingen om accountmisbruik te voorkomen.

Cisco Identity Intelligence moet misbruik van accountgegevens voorkomen. Cisco lanceert de oplossing als een extra beveiligingslaag tussen klassieke identiteitstools en de rest van de IT-omgeving. Volgens Cisco bestaat er nog te vaak een absoluut vertrouwen tussen identiteitsoplossingen en de achterliggende oplossingen: wie z’n identiteit kan bewijzen, krijgt onvoorwaardelijke toegang.

Dat moet anders volgens het bedrijf, aangezien die aanpak de deur opent voor hackers die accountgegevens kunnen bemachtigen. Laat dat nu net een geliefkoosde vector zijn voor criminelen om binnen te brengen in organisaties.

Extra inzicht in legitieme identiteiten

Cisco Identity Intelligence gaat nakijken hoe goedgekeurde identiteiten hun toegang effectief gebruiken. Op basis van AI kan de tool gedrag bekijken en de alarmbel luiden wanneer een correct ingelogd account toch verdacht gedrag vertoont. Ook biedt de tool inzicht in legacy-toegang die misschien nog niet verwijderd is. Cisco Identity Intelligence kan risicovol gedrag blokkeren, kwetsbare accounts aan het licht brengen, ongebruikte privileges tonen en verdacht gedrag signaleren, zonder dat je bestaande oplossingen moet vervangen.

De tool werkt samen met identiteitsoplossingen en is als preview beschikbaar binnen Duo Advantage en premier. De intelligentie in de oplossing wordt ook gebruikt in de XDR-oplossing van Cisco. Verder werkt de oplossing samen met Cisco Secure Access. De functionaliteit van de tool ligt in lijn met de hedendaagse visie op beveiliging, waarbij de identiteit en toegang van gebruikers in een zero trust-context constant in vraag gesteld dient te worden. Wie de juiste inloggegevens heeft, maar plots inlogt vanuit Rusland en daar netwerkmappen begint te downloaden, is misschien geen legitieme gebruiker.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home