VMware lanceert gratis Tanzu Community Edition

containers

VMware wil dat ontwikkelaars ervaring opdoen met Kubernetes. Daartoe lanceert de virtualisatiespecialist een gratis versie van Tanzu.

Volgens VMware is een gebrek aan kennis en expertise één van de grootste hindernissen voor de uitrol van containers. VMware zelf heeft containers twee jaar geleden passioneel omarmt met de lancering van Tanzu en het bedrijf wil meer ontwikkelaars warm maken voor zijn implementatie van Kubernetes. Daartoe lanceert VMware tijdens het digitale VMworld 2021 Tanzu Community Edition.

Volwaardige dienst

VMware Tanzu Community Edition is een volledig gratis dienst waarmee iedereen aan de slag kan. Het gaat niet om trialware, benadrukt VMware, maar om een volledige set van pakketten waarmee je in enkele minuten aan de slag kan. De Community Edition van Tanzu bevat dezelfde opensource-software als de commerciële editie. In het aanbod zit onder andere de Kubernetes runtime, loadbalancing, networking, monitoring en zelfs policy-beheer. De editie is zo zelfs iets uitgebreider dan Tanzu Basic Edition. VMware werkt niet met een beperking op bijvoorbeeld het aantal containers.

Ontwikkelaars kunnen Tanzu eenvoudig installeren in hun favoriete cloudomgeving maar ook lokaal op hun eigen workstation. De focus van het aanbod is om ontwikkelaars hun eerste stappen te laten zetten. VMware hoopt dat het zetje zal helpen om uiteindelijk de commerciële versie van Tanzu binnen te krijgen bij bedrijven. Met de Community Edition kan je zonder beperkingen testen wat je wil. Bevalt het eindresultaat je? Dan hoopt VMware dat je echte workloads wil draaien binnen een commerciële licentie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home