Mendix 9 verbetert low-code met data-integratie, AI en automatisatie

Mendix

Mendix 9 breidt het low-codeplatform met principes van abstractie en automatisering uit naar data-integratie, kunstmatige intelligentie, workflow en procesautomatisering. 

Met de nieuwste versie van het platform wil Mendix de digitale transformatie van ondernemingen ondersteunen. In een tijd waar menig bedrijf wordt gedwongen zijn digitalisering drastisch te versnellen, komt een platform als Mendix 9 goed van pas. 

Wat is er nieuw in Mendix 9?

Mendix is een krachtige tool voor ontwikkelaars, maar biedt ook veel mogelijkheden voor de zogenaamde citizen developers. Naast de vele nieuwe technische features, bevat het platform onder andere de volgende nieuwe tools:

  • Workflow Editor: met een intuïtieve drag & drop interface kunnen gebruikers en ontwikkelaars bedrijfsprocessen visualiseren en eenvoudig workflows ontwerpen en bouwen.
  • Data Hub: stelt professionele en citizen developers in staat om de juiste data voor hun applicaties te vinden en te gebruiken. De Data Hub maakt interne en externe databronnen beschikbaar alsof ze lokaal draaien en zegt waar ze kunnen worden opgenomen in applicaties via een drag-and-drop interface.
  • Control Center: geeft IT-managers een uitgebreid en gecentraliseerd overzicht over het hele Mendix-landschap van gebruikers, applicaties en resources.
  • AI Performance Bot: een intelligente assistent voor ontwikkelaars die ervoor zorgt dat apps het beste pad naar optimale prestaties op het gebied van design en performance volgen. 
  • Conflict Resolution: maakt het makkelijker om verschillen op te lossen en wijzigingen samen te voegen wanneer teams op verschillende plekken werken

lees ook

‘Low-code is vandaag voor iedereen relevant: zowel enterprise, overheid als kmo’

Naast dat Mendix 9 is uitgerust met meerdere nieuwe functies, krijgen ook een aantal oudere functies, zoals Mendix UI Framework en Atlas, een update. Atlas 3.0 biedt een strak en modern ontwerpsysteem dat geschikt is voor web, mobiel en PWA. Met Mendix UI Kit kunnen designers in Mendix-ontwikkelteams werken met hun favoriete tools, zoals Figma en Sketch.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home