Met Mendix 10 bouw je AI-modellen in een handomdraai

ai mendix

De nieuwste versie van het low-code ontwikkelingsplatform van Mendix legt vol de focus op AI. Naast een machine learning-toolkit voegt Mendix ook twee chatbots toe.

Mendix gunt ons een eerste blik op de aankomende grote release Mendix 10. In de nieuwste versie wil Mendix bedrijven van de nodige tools voorzien om mee te springen op de AI-hype zonder daarvoor veel code nodig te hebben. Dankzij zijn gekende low-coderecept claimt Mendix dat modellen op het platform in enkele uren kunnen ontwikkeld en uitgevoerd worden, die op andere platformen weken in beslag zou nemen.

lees ook

Project On Track: met een Legotrein bijleren over low-code-ontwikkeling

Machine Learning Kit

Om die belofte mogelijk te maken, lanceert Mendix een Machine Learning Kit. De toolkit biedt toegang tot tientallen vooraf getrainde AI-modellen die gebruikers eenvoudig kunnen implementeren in applicaties die ze op het platform bouwen. Het grote voordeel dat Mendix 10 hier biedt is dat je applicaties en de AI-modellen op dezelfde server draaien. Dit verlaagt niet alleen de implementatietijd, maar ook de latency omdat de data minder afstand moeten afleggen.

Chatbots

Elk softwareplatform moet vandaag de dag een chatbot hebben en dus voegt Mendix er niet één, maar twee toe in de aankomende versie. Een chatbot omschrijft Mendix in de persaankondiging als een ‘co-ontwikkelaar’ die applicaties in real-time inspecteert. De andere chatbot waakt over het datavalidatieproces en moet voorkomen dat foutieve input wordt ingegeven die de modellen in de war kunnen sturen.

Op termijn wil Mendix nog een chatbot introduceren die ontwikkelaars zal begeleiden bij het toepassen van bepaalde concepten of patronen. Dit model zit nog in volle ontwikkeling, tipt productmanager Hans De Visser aan SiliconAngle.

Mendix 10 wordt officieel onthuld tijdens een livestream op 27 juni. Mogelijk deelt Mendix dan ook meer over zijn plannen om AI verder te integreren in low-code softwareontwikkeling.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home