‘Low-code-markt zal 20% groeien in 2023’

De markt van low-code-technologieën groeit volgend jaar met een mooie twintig procent ten opzichte van dit jaar. De markt krijgt daarmee een waarde van 26,9 miljard dollar.

Gartner maakt zijn voorspellingen voor de low-code-markt bekend en die zien er optimistisch uit. Volgens de voorspellingen is de markt van low-code-technologieën volgend jaar twintig procent groter dan het momenteel is.

De groei blijft zich de jaren daarna doorzetten door hyperautomatisering en ‘composable business initiatives’. “Organisaties wenden zich steeds meer tot low-code-ontwikkelingstechnologieën om te voldoen aan de groeiende vraag naar snelle levering van applicaties en sterk aangepaste automatiseringsworkflows”, ziet Varsha Mehta, Senior Market Research Specialist bij Gartner.

Platformen voor niet-experts

De grootste groei verwachten de analisten bij platformen die bedoeld zijn voor citizen developers. De citizen automation development platformen (CADP) daarbinnen beloven de meeste populariteit te winnen van alle low-code-technologieën en groeien met dertig procent.

lees ook

Hoe low-code zakelijke teams, starters en ervaren ontwikkelaars verenigt

CADP zijn platformen die doorgaans worden ingezet voor het automatiseren van workflows, om digitale formulieren te maken, data over te zetten tussen meerdere SaaS-applicaties en het maken van visuele datarapporten.

Het aandeel van CADP van de totale low-code-markt blijft echter wel het kleinste (953 miljoen dollar). Het grootste segment hebben low-code-applicatieplatformen (LCAP) in handen, een totaal van 9,960 miljoen dollar in 2023.

“De hoge kosten van technisch talent en een groeiend hybride of grenzeloos personeelsbestand zullen bijdragen aan de acceptatie van low-code-technologie”, besluit Jason Wong, Distinguished VP analist bij Gartner. Bovendien is low-code steeds vaker te vinden in technologieën die al in een bedrijf geweven zitten. SAP lanceerde bijvoorbeeld een eigen low-code-platform, Microsoft bracht low-code-oplossing Adaptive Cards uit en andere spelers blijven aan hun platform sleutelen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home