Amazon daagt Google Maps uit met eigen kaartdiensten

Amazon Location Service AWS

AWS lanceert vandaag Amazon Location Service, een alternatief voor Google Maps Platform om in applicaties te gebruiken. Volgens de cloudgigant zijn betere licentieafspraken en meer privacy de belangrijkste troeven van de nieuwe dienst.

Amazon Location Service is een kostenefficiënt alternatief om locatiegebaseerde functionaliteiten toe te voegen aan applicaties zonder in te boeten op dataveiligheid en privacy. Met die claim zet de cloudgigant de dienst in de markt als een duidelijke Google Maps-concurrent. Volgens AWS is het tot tien keer goedkoper dan rivaliserende diensten voor geocode en routing en een fractie van de kost voor andere kaart use-cases.

De tool biedt mogelijkheden aan om voorwerpen te traceren zoals pakketjes die worden geleverd aan klanten. De ingebouwde geofencing-mogelijkheden maakt automatische detectie mogelijk wanneer een object op een bepaalde locatie toekomt zoals een winkel of logistiek gebouw.

Amazon Location Service AWS

Amazon Location Service kan je ook gebruiken om kaarten direct in de applicatie te bouwen. Zo kan een retailer bijvoorbeeld een kaart toevoegen op zijn of haar website met alle winkellocaties om het duidelijk te maken voor klanten. Kaartgegevens koopt AWS in via Esri en HERE. Microsoft Azure werkt al sinds 2019 samen met TomTom voor hun kaarten. Datzelfde jaar lanceerde het al toevoegingen binnen Azure IoT zoals locatiedetectie en ruimtelijke intelligentie.

lees ook

Achter de kaarten van TomTom: een zee van data, continue updates en rekenkracht in de cloud

De dienst is sinds eind vorig jaar beschikbaar als preview en wordt nu stabiel genoeg geacht voor een brede release. Sinds de preview werden er satellietbeelden toegevoegd en routeermogelijkheden zodat de applicatie een indicatie kan geven van verwachte reistijd tussen twee locaties.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home