Microsoft Azure IoT breidt uit met locatiedetectie en ruimtelijke intelligentie

azure maps

Microsoft onthult vandaag de samenwerking tussen Azure IoT en IoT messaging. De softwaregigant ziet deze optimalisatie als essentieel om de moeilijke horde te nemen richting een volledig intergeconnecteerde wereld. Grote hoeveelheden informatie krijgen nu ruimtelijke intelligentie mee.

Microsoft lanceerde eerder in mei een robotbesturingssysteem voor Windows 10 IoT waarmee ontwikkelaars Azure IoT en machine learning-capaciteiten kunnen samenvoegen. Vorige maand volgde de introductie van digital distribution centers in samenwerking met Lenovo en Nvidia om geavanceerde AI tot de Azure IoT Edge te brengen.

Vandaag volgt het laatste stuk van de puzzel. In een uitgebreide blog kondigt Microsoft de kruisbestuiving van Azure IoT en IoT messaging. Hiermee kunnen klanten meer inzicht en een beter begrip krijgen van al hun ‘dingen’ binnen een bepaalde ruimte.

Azure Maps API

De Azure Maps API kan worden ingeschakeld om ruimtelijke analyses op IoT toe te passen. Denk hierbij aan een trackingsysteem waarbij je graag wil weten waar alle bedrijfsvoertuigen rondrijden binnen het land. Een geofence-beperking kan daarna zeggen wanneer een voertuig buiten het afgesproken gebied rijdt, en een waarschuwing geven via Azure Event Grid.

Data die door diverse sensoren wordt verzameld in verband met de locatie leidt niet enkel tot nieuwe inzichten. Het toont voortaan ook waar er acties nodig zijn. Deze verbetering moet volgens Microsoft kostenefficiënt werken met een beter tijdmanagement. Wie veel data heeft, kan die daarna in AI implementeren waardoor ook voorspellend kan worden gewerkt.

 

Gerelateerd: Microsoft maakt Azure Security Center voor IoT algemeen beschikbaar

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home