Google’s Bard kan je nu helpen met coderen

google bard

Google breidt Bard uit met kennis over coderen. De AI-assistent kan code genereren, verduidelijken of corrigeren in twintig programmeertalen.

Volgens Google was coderen een van de meest gevraagde features door de eerste testers van Bard, ook al staan hier tegenwoordige heel wat andere kunstmatige hulpmiddellen voor ter beschikking. Bard heeft vanaf nu kennis van twintig veelgebruikte programmeertalen, waaronder C++, Go, Java, Javascript, Python and Typescript. Die extra capaciteiten zijn mogelijk omdat Google recent een nieuwe versie van Bard ontwikkelde gebaseerd op het krachtigere taalmodel PaLM.

Met de hulp van Bard kan je codes genereren, stukken in code verduidelijken of fouten in codes opspeuren en laten oplossen. Bard is ook in staat om fouten in code die het zelf heeft gegenereerd te ontdekken, als je de AI erop wijst dat de code volgens jou niet helemaal correct is. Vervolgens zal Bard ook functies kunnen schrijven voor Google Spreadsheets.

lees ook

Google stopt generatieve AI in Workspace, maar (nog) niet echt

Onveilige code

De codeervaardigheden van Bard zijn gelijkaardig met wat ChatGPT en Copilot, gebouwd op de GPT-modellen van OpenAI, kunnen. Maar wees voorzichtig met het gebruik van deze tools, want AI-gegeneerde code levert niet altijd de gewenste resultaten op. Uit academisch onderzoek blijkt dat ChatGPT vaak onveilige code produceert en die pas zal corrigeren als je er expliciet om vraagt. Google herhaalt dan ook de waarschuwing dat Bard niet perfect is en dat je de codes die het voor je produceert altijd eerst grondig moet nakijken alvorens ze uit te voeren.

lees ook

AI-gegenereerde code van bedenkelijke kwaliteit

Wie toegang wil tot Bard, zal nog even geduld moeten hebben. Een maand na het openen van de wachtlijst krijgen we nog steeds de melding te zien dat Bard niet in ons land beschikbaar is. Of we veel missen is maar de vraag: werknemers van Google omschrijven de AI-assistent als ‘nuttelozer dan nutteloos’ en een ‘pathologische leugenaar’. Ook The Verge concludeerde na een vergelijkende test dat Bard minder accuraat is dan ChatGPT en Bing.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home