Google vereenvoudigt proces tweefactorauthenticatie 

Het is niet langer nodig om je telefoonnummer in te voeren om tweefactorauthenticatie te activeren. Google voegt twee nieuwe stapmethode toe: via een authenticator-app of met een hardwarebeveiligingssleutel. 

Google vereenvoudigt het proces voor het instellen van tweefactorauthenticatie (2FA). Gebruikers kunnen vanaf nu een tweede stapmethode toevoegen aan hun account: een authenticator-app of een hardwarebeveiligingssleutel. Tot voorheen diende gebruikers de minder veiligere sms-verificatie te gebruiken om 2FA in te schakelen. De wijzigingen worden uitgerold naar alle Workspace-gebruikers en gebruikers met een persoonlijk Google-account.  

Twee manieren

Gebruikers dienden op basis van een sms-verificatie hun 2FA in te stellen. Aangezien dit een minder veilige methode is, breidt Google de mogelijkheden uit om 2FA in te schakelen. Google omschrijft twee manieren waarop gebruikers een extra stapmethode kunnen toevoegen aan hun account. De eerste methode is via een authenticator-app zoals Microsoft Authenticator, die gebruikmaakt van een op tijd gebaseerde toegangscode die in de app ingevoerd moet worden.  

lees ook

Google telt meer dan 1 miljard inlogpogingen via passkeys

Een tweede methode is via een hardwarebeveiligingssleutel die op twee manieren gekoppeld kan worden: door de beveiligingssleutel te koppelen aan een FIDO1-referentie op de hardwaresleutel of een wachtwoordsleutel toe te wijzen.  

Google zal de wijzigingen uitrollen naar alle Workspace-gebruikers en mensen met een persoonlijk Google-account.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home