Windows 11-dienstverlening uitgelicht door Microsoft

Windows 11

Sinds de lancering van Windows 11 was het nog niet duidelijk hoe Microsofts service er in de toekomst uit zou zien en hoe deze vergeleken met Windows 10 zou verlopen. Nu zijn de aandachtspunten van Microsoft wel bekend en geven we de belangrijkste serviceweetjes mee.

Microsoft licht op de Tech Community blog zelf toe hoe de service van Windows 11 er in de toekomst uit zal zien. Ook vergelijkt het Windows 11 met Windows 10 en zien we een herkenbaar ritme terugkomen. Hieronder illustreren we de hoofdpunten van Microsofts bericht.

Update-cadans

Windows 11 zal jaarlijks grote versie-updates krijgen, in tegenstelling tot het halfjaarlijkse ritme van Windows 10. Dat werd beslist op basis van gebruikersfeedback. Windows-as-a-Service was namelijk niet zo populair bij de gebruikers van Windows 10. Microsoft laat ook de maandelijkse cumulatieve updates terugkeren, net zoals bij Windows 10. Al zullen ze tot 40 procent kleiner zijn en daardoor ook makkelijker te installeren.

Versie-updates van Windows 11 zullen pas uitgebracht worden in elke tweede helft van het jaar. Net zoals bij Windows 10 zullen deze grote updates langer ondersteund worden door Microsoft.

Ondersteuning

De ondersteuning voor deze versie-updates in Windows 11 Home, Pro, Pro for Workstations en Pro Education, zal verlengd worden tot 24 maanden. Windows 11-updates in Enterprise and Education zullen zelfs 36 maanden ondersteund worden, in contrast met de versie-updates van Windows 10 die het op 30 maanden houden.

lees ook

Windows 11 uitgelicht: het belangrijkste nieuws op een rij

Gebruikersmogelijkheden

Gewone gebruikers krijgen de volledige controle over de Windows 11-updates en kunnen ze pauzeren en herstarten wanneer ze willen. Net zoals bij Windows 10 kunnen ze naar upgrades zoeken en deze installeren wanneer ze beschikbaar zijn. Commerciële klanten krijgen echter meer opties omdat ze hier ook voor betalen. De management- en implementatietools die ze gebruiken, blijven onveranderd voor Windows 11. Later dit jaar zullen ook de Endpoint Analytics en Update Compliance-tools geüpdatet worden.

Wanneer Microsoft stopt met Windows 11 te ondersteunen, weten we nog niet. Windows 10 zal hoogstwaarschijnlijk beschikbaar blijven tot in 2025. Hierdoor kunnen we aannemen dat Windows 11 ook een tienjarig bestaan zal leiden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home