Windows 10-ondersteuning stopt op 14 oktober 2025

Windows 10

Iets meer dan 10 jaar na de lancering van Windows 10 stopt de ondersteuning van het besturingssysteem op 14 oktober 2025. Met dit bericht maakt Microsoft zich klaar om Windows 11 volgende week te lanceren.

Op de ondersteuningspagina van Microsoft staat voor het eerst dat de ondersteuning voor Windows 10 stopt op 14 oktober 2025. De nieuwe deadline geldt voor de meeste Windows 10-versies die vandaag beschikbaar zijn: Home, Pro, Pro Education en Pro for Workstations. Vroeger stond op de ondersteuningspagina de einddatum voor elke Windows 10-versie, maar nu staat er specifiek einde Windows 10.

Hiermee brengt Microsoft alles in stelling om volgende week Windows 11 aan het grote publiek te tonen. Officieel citeert de uitnodiging de ‘volgende generatie van Windows’, maar het werd al snel duidelijk dat de opvolger vermoedelijk Windows 11 zal noemen. De virtuele uitnodiging toonde al een tipje van de sluier en ook het lokale uur van lancering op 24 juni is niet toevallig gekozen: 11 uur.

Daar bovenop kwam eind vorige week nog een teaservideo met het opstartgeluid van de nieuwe versie van Windows. De video duurde exact 11 minuten en toont 4.000 procent vertraagd alle opstartgeluiden doorheen de geschiedenis van Windows met het nieuwe geluid van Windows 11 achteraan.

Voor Microsoft wordt Windows 11 een van de meest significante updates in een decennium volgens CEO Satya Nadella. Hij wil met de update meer opportuniteiten creëren voor Windows-ontwikkelaars. “Microsoft verwelkomt elke maker die naar nieuwe, innovatieve en open platformen op zoek is om applicaties te bouwen, verdelen en monetizen. We kijken er naar uit om snel meer informatie te delen.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home