Slack en AWS gaan nauwer samenwerken

slack

Slack heeft tijdens de presentatie van zijn eerste kwartaalresultaten tevens een nieuwe samenwerking met AWS aangekondigd. De meerjarige overeenkomst omvat zowel clouddiensten als productintegraties.

Als onderdeel van de samenwerking wordt Slack Calls naar Amazon Chime gemigreerd. De Chime-SDK zal worden gebruikt om audio-, video- en schermdelen in Slack te ondersteunen, zodat het bedrijf niet langer zijn eigen UC-infrastructuur hoeft te onderhouden.

Ook AWS Chatbot wordt in Slack geïntegreerd. Dat is een service die ontwikkelteams helpt op de hoogte te blijven, samen te werken en sneller te reageren op operationele gebeurtenissen, beveiligingsincidenten, workflows en andere waarschuwingen voor applicaties die worden uitgevoerd in AWS-accounts.

Een nieuwe integratie met Amazon AppFlow laat gebruikers dan weer toe om op een veilige manier data te verplaatsen tussen Slack en AWS-services, zoals Amazon S3. Slack-gebruikers zullen ook kunnen genieten van een verbeterde veiligheid, dankzij de adoptie van AWS Key Management Service als motor voor Slacks eigen Enterprise Key Management.

Voorkeurpartners

Naast bovenstaande productintegraties behoudt Slack AWS als voorkeurpartner in de cloud, en zal het zijn diensten blijven gebruiken. AWS zal van zijn kant dan weer overstappen op Slack voor de interne communicatie.

“Door strategisch samen te werken met AWS kunnen beide bedrijven schalen om aan de vraag te voldoen en onze klanten diensten van enterprise-niveau aan te bieden”, vertelt Slack-CEO Stewart Butterfield. “Door AWS-services te integreren met het kanaalgebaseerde berichtenplatform van Slack, helpen we teams eenvoudig en naadloos hun cloudinfrastructuurprojecten te beheren en cloudgebaseerde services te lanceren zonder Slack ooit te verlaten.”

Vuist tegen Microsoft

De samenwerking biedt Slack technische voordelen, en is ook vanuit een zakelijk perspectief interessant voor het bedrijf. Hiermee kan Slack een potentieel sterke concurrent in de samenwerkingsmarkt op afstand houden, en hebben beide bedrijven een sterker verweer tegen hun gemeenschappelijke rivaal Microsoft, met zijn Teams- en Azure-platformen.

Slack maakte het partnership bekend in de marge van de presentatie van zijn eerste kwartaalresultaten. Het bedrijf boekte een omzet van 201,7 miljoen dollar, wat neerkomt op een stijging van 50 procent jaar op jaar. Het aantal betalende klanten steeg met 28 procent, tot over 122.000, als gevolg van de coronacrisis die zorgde voor een forse toename in telewerk en het gebruik van digitale samenwerkingstools.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home