Otter update platform en zet AI in om vergaderingen automatisch samen te vatten

Het platform Otter.ai krijgt nieuwe functies die het voornamelijk makkelijk maken nog eens terug te blikken op een vergadering. De AI kan namelijk voortaan zelfstandig samenvattingen maken.  

Otter.ai is een spraak-naar-tekst-tool op basis van AI. Het bedrijf is van plan zijn AI-functies nu breder in te zetten en zijn platform inzetbaar te maken voor een bredere set van toepassingen.

Vergaderingen samenvatten

Het grootste deel van de nieuwe functies spelen in op vergaderingen. Met de functie Automatic Outline wordt het bijvoorbeeld mogelijk een samenvatting in te kijken van iedere vergadering, zo heb je na de vergadering altijd een houvast om snel je geheugen mee op te frissen. De samenvatting wordt door het programma automatisch in elkaar geschroefd.   

Automatic Outline is momenteel nog in bèta op de webbrowser voor de Otter Business-formule. Andere functies zijn onmiddellijk uitgebracht op de webbrowser. De nieuwe functies zullen ergens in de komende weken ook uitrollen naar iOS en Android.

Meeting Gems is nog een functie die je vergadering samenvat. Deze zet de belangrijke actiepunten, beslissingen en sleutelmomenten van een vergadering apart in de zijlijn. Naast de samenvatting geeft de functie ook de mogelijkheid om taken toe te wijzen, vragen te stellen en commentaar te geven in de kantlijn van ieder transcript.

De samenvattingen zijn eigenhandig aan te passen. De nieuwe updates maken het ook mogelijk presentatieslides of ander visueel materiaal in de notities te zetten.

Tot slot is het mogelijk onmiddellijk vanuit Google- of Microsoft Outlook-kalenders aan vergaderingen deel te nemen. Het is alleen vereist de gebruikte kalender aan het platform Otter te koppelen.

Assistent uitbreiden

De nieuwe functies bouwen allemaal voort op de assistent waar betalende gebruikers van Otter.ai over beschikken. De assistent werd toegevoegd in de zomer van 2021 en was er toen op gericht automatisch een transcript van vergaderingen te voorzien.

lees ook

Otter Assistant transformeert online vergaderen door automatische transcriptie

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home