Microsoft Teams-vergaderingen krijgen live transcriptie

microsoft teams

Vanaf begin september rolt Microsoft Teams zijn nieuwe Live Transcription functie uit. Het wordt vanaf dan mogelijk om automatisch transcripties op te stellen van Teams-meetings. Vanaf begin oktober hebben alle Teams-gebruikers toegang tot de functie. 

Aanvankelijk wordt Live Transcription alleen ondersteund voor gebruikers die de taal in Teams op Engels hebben staan en wanneer er Engels wordt gesproken tijdens de meeting. Het is nog onbekend wanneer de functie ook in het Nederlands beschikbaar wordt. 

Zodra de wijzigingen zijn doorgevoerd, zien Teams-gebruikers tijdens meetings twee opties in de besturingsbalk: opnemen en transcriberen. Via de desktop app kunnen gebruikers de transcripties in real time zien. Via de web applicatie zien gebruikeres de transcriptie na afloop van de meeting. 

Deelnemers kunnen na afloop van de meeting het transcriptie bestand downloaden via chat of via de Transcript-tab. De organisator van de meeting heeft ook de optie om het opgeslagen transcriptiebestand te verwijderen.

De nieuwe Live Transcription geeft gebruikers een nieuwe manier om gesprekken tijdens meetings te volgen en terug te kijken. De functie bevat mogelijkheden voor sprekersherkenning, zodat terug te lezen is wie wat heeft gezegd tijdens de meeting. Microsoft raadt beheerders van Office 365 aan om te zorgen dat het transcriptiebeleid binnen de organisatie op ‘Allow’ staat. 

Transcriptie in andere Microsoft tools

Het ziet ernaar uit dat Microsoft druk bezig is met zijn ontwikkelingen omtrent het transcriberen van spraak. Naast de Live Transcription functie voor Teams, maakte Microsoft eerder deze week bekend transcriptie functies toe te voegen aan Word

Binnenkort kan Word audiobestanden omzetten naar tekst. Evenals bij Teams het geval is, biedt de functie aanvankelijk alleen ondersteuning voor het Engels. In de toekomst zullen ook steeds meer andere talen beschikbaar worden. Er is nog geen tijdslijn bekend van wanneer andere talen worden toegevoegd, maar we kunnen ervan uitgaan dat het Nederlands niet de hoogste prioriteit heeft voor Microsoft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home