Microsoft Teams verbetert vergaderingen met nieuwe opties

De desktopclient van Microsoft Teams heeft een nieuwe update ontvangen om beter te vergaderen. Zo kan je voortaan het volledig scherm vullen en krijg je meer opties om een meeting vlot te begeleiden.

De nieuwe vergadering-opties zijn niet beschikbaar in rechtstreekse videomeetings met iemand via een persoonlijk chat. De opties zijn er wel in Teams-vergaderingen of andere geplande meetings via Outlook of andere toepassingen met één of meerdere deelnemers.

De eerste en meest eenvoudige nieuwe optie is Volledig scherm wanneer je op de drie puntjes klikt naast Hand opsteken. In deze modus verdwijnt de vensterbalk bovenaan zodat je een groter beeld kan zien. Het scherm wordt ook automatisch gemaximaliseerd.

Vergaderopties

In hetzelfde menu kan je via Vergaderopties voortaan genieten van extra mogelijkheden om een vergadering vlot te modereren. Zo kan je personen direct toelaten zonder dat ze in de lobby moeten wachten volgens diverse parameters. Hetzelfde voor mensen die inbellen via Teams. Deelnemers kunnen ook op mute worden gezet.

De nieuwe opties zijn enkel beschikbaar in de desktopversie van Microsoft Teams. De webomgeving heeft deze functionaliteit nog niet.

Tip: Microsoft Teams kan binnenkort taken uit chatberichten maken

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home