Google onthult eigen hardware voor Google Meet: Series One

Google lanceert videoconferencing-hardware voor zijn Google Meet-dienst. De toestellen verschijnen onder de noemer Series One en moeten vergaderzalen van verschillende formaten digitaliseren.

Google introduceert met het Series One-portfolio zelf ontworpen hardware voor Google Meet. De softwarespecialist werkte wel samen met Lenovo voor de bouw van de toestellen. Lenovo staat ook in voor de verdeling. De Series One-oplossing moet videoconferentieruimtes uitrusten met de nodige toestellen voor een naadloze integratie met Google Meet.

Series One bestaat uit verschillende componenten. Zo is er een 12 MP Smart Camera voor bescheiden conferentieruimtes en een 20,3 MP Smart Camera XL voor grotere vergaderzalen. De twee camera’s hebben software van Google aan boord die voor een optimale framing van de deelnemers zorgt. De camera’s herkennen mensen maar geen individuen gen gebruiken geen gezichtsherkenning.

Geluid

Het geluid is de verantwoordelijkheid van een Smart Audio Bar. Die bevat zowel de luidsprekers als acht microfoons met beamforming-capaciteit. Ook dit ding heeft software aan boord. Google maakt zich sterk dat de luidspreker stemmen verstaanbaarder maakt en zelf vervelend achtergrondgeluid kan wegfilteren. De technologie die erachter schuilt heet ‘True Voice’.

Om de hardware te controleren kan je kiezen voor een eenvoudige afstandsbediening of een 10,1 inch-aanraakscherm. In beide gevallen kan je de Google Assistant gebruiken om de oplossing met je stem te bedienen. Het geheel wordt aangedreven voor het ‘Meet Compute System’ dat draait op software op maat van de Google Meet-oplossing, gebaseerd op Chrome OS.

Google maakt zich sterk dat zowel de installatie als het beheer van de oplossing erg eenvoudig is. Wie al bekend is met de managementcapaciteiten van Google, zal hier een gelijkaardige interface terugvinden. De installatie maakt gebruik van een enkele kabel voor de stroom, die je kan doortrekken naar verschillende toestellen. De kabel gebruikt de Power over Ethernet-standaard. Tot slot laat Google nog weten dat veiligheid prioritair is voor de toestellen en automatische updates zijn inbegrepen.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals vaak is Google aan de vage kant wanneer het op concrete beschikbaarheid aankomt, zeker in ons land. Lenovo bevestigt dat de hardware ook naar onze contreien komt, maar kan nog geen lokale prijzen delen. In afwachting daarvan zijn de dollarprijzen al wel beschikbaar.

De ‘Small Room Kit’ is voorzien van de standaard Smart Camera, Smart Audio Bar, Compute System en afstandsbediening kost 2.699 dollar. Voor 2.999 dollar en 3.999 dollar krijg je respectievelijk de ‘Medium Room Kit’ en de ‘Large Room Kit’. De Medium Room Kit is voorzien van een extra microfoon en het aanraakscherm, de Large Room Kit komt met de Smart Camera XL, twee Speaker bars en twee Mic Pods.  Met die prijzen zijn Google en Lenovo er duidelijk van overtuigd van zijn eigen kunnen, want er zijn beslist meer economische oplossingen in de markt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home